Skip to main content
V Posavju -1° C Sreda, 2. december 2020
21.10.2019
17:49
Otroci krškega Brainobrain centra se že več let zapored redno udeležujemo mednarodnih tekmovanj v hitrostnem računanju.

Krčani spet odlični na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju

KRŠKO Nekako smo se že kar navadili, da smo na njih vedno zelo uspešni. Iz lastnih izkušenj zaključujemo, da se trud vedno obrestuje. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Din, Teja in Aleksej

V Dubaj smo letos potovali tretjič: prvo leto le Din Mujakić (3. razed, OŠ Krško), drugo leto se mu je pridružila še Teja Mežič (4. razred, OŠ Raka) in tretje leto še Aleksej Kržan (4. razred, OŠ Raka).

V soboto, 19. oktobra, smo osvojili dva pokala (Din in Aleksej, najvišje možno priznanje) in eno zlato medeljo (Teja). Na tekmovanju je sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 držav, konkurenca pa je bila izjemno huda: 7-letni Din je namreč tekmoval v isti kategoriji kot npr. 9-letniki. Krčani so pokazali res izjemno zbranost na tekmovanju, pred tem pa predanost treningu, ki bi jo Brainobrainovcem zavidal marsikateri odrasel.

Test je velik izziv za otroke. Zanj imajo na voljo le 3 minute in v tem času morajo izračunati čim več računov pravilno. Otroci na nižjih stopnjah računajo na abakus, otroci na višjih stopnjah (otroci krškega Brainobrain centra) pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus si predstavljajo v mislih). Tekmovanje je namenjeno predvsem temu, da otroci sami vidijo, kako skozi leto napredujejo. Da vidijo, kako lahko s trudom in osredotočenostjo dosežejo prav vse, kar si zastavijo. Na tekmovanje se namreč pripravljajo že več mesecev prej: bolj kot trenirajo, boljše rezultate dosežejo.

8 Slovencev, 3 Krčani

Iz Slovenije je tekmovalo 8 tekmovalcev, od tega so bili torej 3 Krčani. Skupno so v Dubaju osvojili kar 3 pokale (najvišja možna priznanja).

Ko kdo opazuje Brainobrainovce pri računanju, misli, da delamo nemogoče. Enako se je vse na začetku zdelo tudi nam, a ko možgane postavljaš pred nove izzive in vsakodnevno treš vedno nove miselne orehe, postane nemogoče mogoče. Računamo hitreje od kalkulatorjev, poleg tega pa skozi program razvijamo tudi samozavest in optimističen pogled na svet.

Fotogalerija (Foto: BoB Krško):

Brainobrain v otroku prebuja genija

Tekmovanje brainobrainovcev nikakor ni le matematično tekmovanje, prej prikaz osredotočenosti in napredka otrok v programu Brainobrain. Ta skrbi za miselno gimnastiko v najpomembnejših letih razvoja možganov, povečuje možgansko zmogljivost, spodbuja razvoj obeh polovic otrokovih možganov in krepi pomembne življenjske veščine, ki jih večina usvoji šele po končani fakulteti ali nikoli. Program Brainobrain uri spomin, spodbuja kakovostno (so)delovanje otrok v skupini, njihovo osredotočenost, zbranost in razvoj odločnosti. Ker se dela v malih skupinah, se otroci lažje sprostijo in potem to sproščenost prenesejo tudi v šolo.

Krški Brainobrain center v soboto, 9. novembra 2019, odpira svoja vrata. Če smo v vas prebudili kanček zanimanja za naš izjemno koristen obšolski program, vas vabimo, da nas obiščete. S 5-letniki bomo možgančkali ob 10.00, s starejšimi ob 11.00. Prijave so zaradi omejenega števila mest zaželjene (alenka@brainobrain.si). Dobimo se na Dalmatinovi 8 v Krškem.

Brainobrain Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja