Skip to main content
V Posavju 20.1° C Ponedeljek, 21. september 2020
31.08.2019
19:40
Grafika: ePosavje
Tudi če niste Krčan, ga poznate. Tudi če niste nogometaš, ga poznate. Ikona Gubca, krškega športa in travniški čarodej Marjan Jazbec, za prijatelje in znance Gašo, odhaja novim zgodbam naproti.

Po 20 letih Gubca odhaja na Madžarsko

Odhaja v Szeged, kjer so v sredo otvorili nov nogometni stadion

KRŠKO Po 20 letih urejanja in skrbi za zelenico Stadiona Matije Gubca, pomožnih igrišč in okolice stadiona v nedeljo odhaja novim zgodbam naproti. Med mladimi in starimi priljubljeni Gašo v nedeljo odhaja na Madžarsko, kjer so ga povabili s sodelovanju pri upravljanju novega, modernega nogometnega stadiona v Szegedu.

Marjan Jazbec Gašo: "Na Madžarskem mi bo velik izziv"

"Zahvaljujem se vsem, ki so me podpirali in prenašali moje muhe in vse skupaj. Velik izziv mi bo na Madžarskem, stadion je kvalificiran s štirimi UEFA zvezdicami, kar pomeni, da je lahko tam igrajo kvalifikacije za Ligo prvakov. Igrišča so narejena s hibridno travo, res so vrhunski pogoji. Upam, da bom kos tej nalogi in da se dokažem tudi v tujino. Da sem takšno stvari sposoben peljati tudi naprej," pove Jazbec.

Z Gubca se sicer ne bo povsem umaknil

Ne samo, da je Gašo skrbel za zelenice in stadionski kompleks, zelo rad in brez težav je priskočil na pomoč tudi na sosednja teniška igrišča. Gašo se sicer povsem ne bo umaknil z Gubca. "Vsekakor ni preprosta zadeva, je težko in ne vem, kaj naj rečem. Sodelovali bomo še naprej, da vzdržujemo ta igrišča kakor se da kvalitetno in na najvišji ravni. Klubu in vsem želim veliko uspeha in da se bodo te stvari v Krškem uredile, kar je zelo moteč dejavni za delo in nasploh za vzdušje za stadion," nam je še zaupal Marjan Jazbec.

Stadion v Szegedu najmodernejši tak objekt na Madžarskem

Odprli so ga s koncertom, oktobra pride Lazio

Nogometni stadion v Szegedu so slavnostni odprli v sredo s koncertom slavnega španskega zvezdnika Placida Dominga. Že naslednjo nedeljo, 8. septembra, bodo na stadionu gostili družinski dan in 6.000 članov družin skupnosti škofij Szeged-Csanád, oktobra pa bodo z domačim drugoligašem na nogometni zelenici zaigrali člani italijanskega Lazia.

8256 sedežev

Stadion ima 8256 sedežev, najvišja točka stadiona je 24,53 metrov, v športnem objektu so tudi pomožna igrišča, pa rokometna dvorana in atletska steza. Poleg tega zraven gradijo tudi dvojezično osnovno in srednjo šolo, v kateri bodo poleg angleščine prednostno učili srbščino, romunščino, slovaščino in ukrajinščino.

Dobrih 39 milijonov evrov vredna investicija

Celotna investicija v izgradnjo kompleksa je stala 13,4 milijarde madžarskih forintov. Povedano po naše, dobrih 39 milijonov evrov. In kdo je dal denar? Škofija Szeged-Csanád.

(bš)

krško
nogomet
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja