Skip to main content
V Posavju 4° C Nedelja, 29. november 2020
19.11.2019
12:52
Nik Škrlec, Rubikove kocke pod vodo
Grafika: ePosavje
Brestaniški multitalent Nik Škrlec je v soboto - pravi, da vsaj za leto dni - zaključil s projektom Rekord, ki ga je začel januarja letos. Z enim vdihom je uspel pod vodo sestaviti 9 Rubikovih kock.

Projekt: Rekord

Za kaj gre?

Nik se je v začetku leta odločil, da podre Guinnesov rekord v sestavljanju Rubikovih kock pod vodo. Da je Nik mojster sestavljanja kock mnogoterih barv, njegovi sledilci na Youtubu že vedo. Kot vedo tudi, da se Brestaničan odlično znajde v globinah morja in bazenov. No, zdaj mu je po več mesecih poizkusov in preizkusov uspelo ti dve stvari združiti v nekaj sila zanimivega. In rekordnega!

V tretjem poizkusu rešil devet Rubikovih kock. Z enim vdihom!

V soboto je namreč v 3 minutah in 37 sekundah z enim vdihom uspelo sestaviti 9 Rubikovih kock. Po prvih dveh poizkusih je bil blizu rekordnemu dosežku iz Guinnessove knjige rekordov, do rekordnih devetih kock pa mu je uspelo v tretjem poizkusu. Na uradno potrditev za uvrstitev v to svetovno znano knjigo rekordov bo moral Nik počakati še nekaj dni, je pa vse skupaj zabeležil v zanimiv videozapis. V tem pove tudi, da bo - če bo šlo vse po sreči - poizkusil s sestavljanjem desetih kock.

(bš)

video
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja