Skip to main content
V Posavju 1.8° C Petek, 28. februar 2020
16.10.2019
08:01
Foto: ePosavje.com
Na spletnem mestu ePosavje.com smo skupaj z družino Mirt ob zaključku tedna otroka organizirali izlet za otroke. Avtobus jih je že zgodaj zjutraj odpeljal v Pavlovo vas.

Bučna pravljica

PIŠECE Krasen sončen dan je Žogice iz Osnovne šole Leskovec pri Krškem, enote Vila, popeljal z Mirttoursom in pod pokroviteljstvom Ansat TV na bučno pravljico v Pavlovo vas nad Pišecami. Razstava dekoriranih buč, ki jih tematsko vsako leto določita zakonca Marija in Milan Bračun na svojem velikem vrtu, poteka že mnogo let. Vsakič znova nas osupne njuna izvirnost, domišljija in sama kreativnost pri ustvarjanju te bučne umetnije.

Baltazar, mojster Miha, Palček Smuk

Letošnja tema so bili pravljični liki in liki iz risank. Videli so veleumnega Baltazarja in mojstra Miha, pa palčka Smuka in vedno iznajdljivega Mata in Pata iz risanke A je to. Pričakal jih je tudi mucek Jaka in pet nagajivih opic, pa Poldek in Poldka ter mnogi drugi junaki. Zakonca sta ustvarila tudi radovedneže iz buč, ki tako kot mnogo mimoidoči pohodniki, pogledajo bučno pravljico in gredo naprej brez besed. Neverjetna ustvarjalna žilica je vidna na vsakem liku, z veliko mero dovršenost in načrtovanja pa ima vsak segment vlogo na svojem mestu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Bučna pravljica v Pavlovi vasi

Gospa Marija jim je predstavila letošnjo bučno pravljico in vsi so jo z navdušenjem poslušali in ji sledili. Zapeli so nekaj pesmi ter uživali sleherni trenutek obiska v tem čudovitem jesenskem ambientu in v gostoljubju zakoncev Bračun.

Posneli smo oddajo Meh za smeh

Žogice z Darjo in Ano pa so bile tudi zelo pogumne in so z našim Tinčkom posneli novo oddajo Meh za smeh, ki si jo vsako nedeljo ob 13. uri lahko pogledate na posavski televiziji Ansat TV.

(sb)

eposavje
fotogalerija
meh za smeh

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja