Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.02.2024
07:37
Foto: Darja Dobršek
Rajhenburški otroci so otrokom v Podbočju dali nalogo, da spoznajo živali pozimi. Katere živali spijo in katere se lovijo.

Zmajček Jurček

Zmajček Jurček je bil v Podbočju kar en mesec in je navdušil preko 90 otrok. Kot je povedala Meta (5 let), ji je bilo najbolj všeč, da so se z njim igrali. “Naučil nas je, da smo lahko prijazni do živali in da jih ne rabimo pohodit. […] Če bomo mi dobri do njih, bodo tudi oni dobri do nas”. Povedala je še, da so spoznali kače, medvede, lisice, volkove, zajca, veverice in celo kuščarje.

Preden je prišel zmajček v Podbočje, je bil v Brestanici. In tamkajšnji otroci so podboškim dali nalogo, da spoznajo živali pozimi.

Fotogalerija (Foto: Darja Dobršek):

Vzgojiteljica Lara, ki je povezovala program v Dobovi, je povedala, da je bilo neizmerno veselje in motivacijo, ko je zmajček Jurček. Še isti dan so se odpravili v gozd in takoj doživeli točno tisto, kar je bilo predpisano s temo njihove naloge. Sneg v gozdu je prinesel pravi zimski občutek. Poslušali so naravo in iskali živali. “Bili smo tudi ekološki. Iz tetrapakov smo naredili ptičje krmilnice in ves čas smo skrbeli, da smo jim dali za jest. Naredili pa smo tudi pogačice iz želatine,” je povedala Lara.

Otroci s kmetije pa so opazovali tudi živali doma. Ko so se učili katere živali pozimi spijo, so takoj ugotovili, da njihove krave niso med njimi.

Podboški otroci so za dobovske otroke pripravili pravo gledališko predstavo, kako babici Zimi na vrata trkajo živali pozimi. Vsake je ogrnila v tople odeje, da so se pokrili in na toplem počakali pomlad.

Druženje otrok je bilo najbolj veselo ob igri. Otroke pa so navdušili tudi osnovnošolski otroci, ki so obiskali malčke in zanje pripravili pravi mali disko.

V Dobovi bo zmajček Jurček približno en mesec in najbrž bodo tudi ti otroci na koncu rekli kot mala Meta iz Podbočja, da komaj čaka, da pride zmajček Jurček nazaj.

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja