Skip to main content
V Posavju 15.7° C Nedelja, 23. februar 2020
14.10.2019
12:46
Foto: Luka Rudman
Občina Brežice je v sodelovanju z družbo HESS in Zavodom za šport Brežice ob Prešernovi cesti v Brežicah na začasni lokaciji vzpostavila rolkarski poligon. V soboto so ga dodobra preizkusili.

Dan adrenalinskih navdušencev v Brežicah

BREŽICE V Brežicah so v soboto na poligonu, ki ga lahko uporabniki testirajo že dva meseca, skupaj z ekipo »Urban roof-a« mladi navdušenci lahko spoznali dodatna elementa in sodelovali v delavnicah rabe poligona.

Rolkarski poligon v Brežicah

Na svoj račun so  prišli vsi navdušenci rolk, rolerjev, skejtov, skirojev, BMX in MTB koles in ostalih prevoznih sredstev s kolesi na nožni pogon. V Brežice je namreč prišla ekipa »Urban roof«, ki deluje znotraj Športnega društva Ilužn, kjer že od leta 2006 ustvarjajo pogoje za rast in razvoj urbanih športov v Sloveniji ter povezujejo 800 aktivnih članov, na poligonu pa so prikazali uporabo posameznih elementov in pripravili delavnici za uporabnike.

Fotogalerija (Foto: Luka Rudman)

Ideja o ureditvi skate parka je zorela že nekaj časa

Ideja ureditve skate parka je bila v Brežicah prisotna že dlje časa. Vedno pa je za uresničitev potrebna prava kombinacija časa, prostora in ljudi. Tako je na plodna tla padla, ko sta v letu 2018 v stavbo Občine z idejo skate parka stopila Žak in Kristjan, takrat učenca 5. in 6. razreda, ter z idejo vztrajala še leto pozneje, pri javni razgrnitvi proračuna občine za 2019 ter uspela.

Žak in Kristjan sta bila trmasta in trmasta

"S pomočjo družbe HESS, ki je priskočila na pomoč pri iskanju ustreznega prostora in v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice je Občina na začasni lokaciji ob vstopu na območje HE Brežice postavila poligon. Verjamemo, da bo ta s številom uporabnikov prepričal tudi v prihodnje in pripeljal do stalne lokacije, kjer bo poleg nadgrajenega današnjega poligona tudi »pump tracku« in še kakšna zadeva, ki bo privabljala mlade k aktivnem preživljanju prostega časa in uživanju v urbanih športih," so še sporočilii z Občine Brežice.

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja