Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
25.11.2021
08:29
Vesolje med nami, Rahela Jagrič Pirc
Foto: arhiv ePosavje
Sredi novembra je luč svetovnega spleta ugledal napovednik celovečernega filma režiserke Rahele Jagrič Pirc. Vesolje med nami je mladinska drama, posneta je bila (tudi) v Kostanjevici na Krki.

Vesolje med nami

KOSTANJEVICA NA KRKI Vesolje med nami mladinska (coming of age) je drama o odraščanju, postavljena v mestece Kostanjevica na Krki. "Zgodba govori o 14-letnemu Tobiju, fantu temne polti, ki se z mamo Kristino iz Kanade vrne domov v Slovenijo, v Kristinino domačo vas. Njun prihod preseneti celo mamo Gizelo, saj hčerke že več let ni bilo v domače kraje, sedaj pa je prišla predčasno in z veliko novico o razstavi, ki naj bi jo pripravila v lokalni galeriji," o celovečernem filmu pravijo ustvarjalci.

"Film nas popelje v misteriozni svet odkrivanja vesolja"

Scenarij za Vesolje nad nami sta spisali Rahela Jagrič Pirc in Darja Medić. Režiserka Rahela Jagrič Pirc o filmu pravi, "da nas mladinski film Vesolje med nami popelje v misteriozni svet odkrivanja vesolja, kjer glavni protagonist spozna, da lahko določene zakonitosti iz vesolja apliciramo tudi v naše vsakdanje življenje in medsebojne odnose. To spoznanje mu pomaga osvojiti dekle, združiti starše in premagati bando vaških mulcev. Vesolje dojemam kot univerzalno temo, ki ljudi žene k raziskovanju že od samih začetkov človeštva in zato upam, da bo v filmu vsak posameznik odkril delček sebe."

Prvi nacionalni film po epidemiji

Vesolje med nami je sicer prvi nacionalni film, ki so ga julija lani začeli snemati po epidemiji covid-19, podprli pa so ga tudi v Slovenskem filmskem centru. Film so posneli v Vikrčah pri Medvodah, na Zaplani v okolici Vrhnike, v Kostanjevici na Krki z okolico, na letališču Brnik, pa tudi na cestah in avtocesti.

Kdo vse je v igralski ekipi?

V igralski ekipi so Kolja Chilima Budišin, Ivo Barišič, Manca Dorrer, Irena Mihelič, Alenka Kraigher, Aljaž Jovanovič, Aliash Tepina, Rumelo Filipe de figueiredo de Almeida, Matic Jamar, Neja Čušin, Jakob Cilenšek in Liam Cimperman. Direktor fotografije je Darko Herič, scenograf Miha Ferkov, kostumografinja Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Anita Ferčak. Film je nastal v produkciji Arsmedia in v koprodukciji z MB Grip, Zvokarna in NuFrame.

(bš, eP)

video
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja