Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
23.05.2022
12:35
Rokometaši Lisce v prvi ligi
Grafika: ePosavje.com
Zgodovina se včasih ponavlja. Včasih. Na današnji dan pred 26 leti je izšla 21. številka časopisa Naš glas, v katerem je bila ena od novic uvrstitev sevniških rokometašev v 1. ligo.

1996 - Dogodek leta v Sevnici: Uvrstitev RK Lisca Sevnica v prvo ligo

V časopisu Naš glas je 23. maja 1996 izšel članek z naslovom Dogodek leta v Sevnici - Uvrstitev RK Lisca Sevnica v prvo ligo, s katerim so obeležili uvrstitev sevniških rokometašev med najboljše rokometaše v Sloveniji. 

Zapis v izvirniku (Naš glas, 23. maj 1996):

"Rokometaši sevniške Lisce so tudi v drugi finalni tekmi za vstop v prvo slovensko rokometno ligo pred nabito domačo dvorano premagali ekipo Gorenje B z rezultatom 26:21 (11:11). Ta zmaga je zagotovo dogodek leta v Sevnici, kajti sevniškim rokometašem je vstop v prvo SRL že večkrat spodletel. Pa tudi živčnost in puljenje las domačih navijačev sta tako poplačana.

V prvem polčasu je bila igra izenačena, tako da je bil rezultat kar enajstkrat izenačen. Domačim igralcem je uspelo le enkrat povesti za dva gola, prvi polčas pa se je vseeno končal izenačno. V nadaljevanju so sevniški rokometaši sicer uspeli ustvariti prednost štirih zadetkov, a so mladi igralci Gorenja uspeli rezultat izenačiti. Ko je kazalo, da bo končnica tekme zelo negotova, so si domači uspeli z odličnimi obrambnimi akcijami priigrati večjo prednost, ki jim je zagotovila mirnejši konec srečanja. Za zelo dobro igro in zmago je potrebno pohvaliti vse sevniške rokometaše, še posebej pa se je izkazal vratar Marcola. Trener Bojan Dernovšek je s svojo taktiko, ljubeznijo do rokometa in z dobrimi medsebojnimi odnosi dokazal, kaj zmorejo sevniški rokometaši.

RK Lisca Sevnica: Čater 9, Blagojevič 6, Plazar 5, Lupše 4, Marcola 1, Rantah 1, Sečki, Jug, Šunta, Simončič, Mijovič."

Objava je sofinancirana s sredstvi Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

zgodovina posavja
posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja