Skip to main content
V Posavju 11.2° C Torek, 20. april 2021
29.07.2020
12:40
Hyundai Tucson 1,6 CRDI HTRAC
Foto: Gordana Keller
Hybrid in N-line so zanimive oznake pri Hyundai-ju. To so nam pripravili v Avtohiši Adria Novo mesto.

Hyundai Tucson 1,6 CRDI HTRAC Hybrid N-line

V praksi nas je tam čakal prenovljeni Tucson gnan z dizelskim agregatom, kateremu pomaga elektro motor. Dizel je 1591 kubičen in v tandemu z elektromotorjem pridela 100 kW (136 KM). To mu pomaga pri nižji porabi goriva in boljših zmogljivosti, kar posledično pomeni korak proti ekologiji. Naš testni je moč prenašal preko sedem stopenjskega robotiziranega avtomatskega menjalnika z dvojno sklopko (DCT) na vsa štiri kolesa. Če to bolj podrobno pogledamo je omenjeni Tucson mehki hibrid, kar pomeni, da se baterija polni izključno med vožno. Tudi voziti zgolj na elektriko ni možno.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Kar se tiče pogona ga med običajno vožnjo ženejo samo sprednja kolesa, v primeru zdrsa katerega od pogonskih koles sistem to zazna in samodejno vklopi tudi druga kolesa, ki imajo oprijem. Možen je tudi ročen vklop 4WD s stikalom. Ko pa preidemo na drug zanimiv Hyundai-jev simbol, omenjeni N-line lahko takoj omenimo podvozje. Vozila z oznako N-line imajo bolj športno uglašeno podvozje in krmiljenje. Vendar ni bojazni, da bi bil Tucson pretrd. Nadalje se N-line kaže tako na zunanjosti kakor v kabini.

Zunanjost

Zunaj ga krasijo posebna 19 inčna Alu platišča v črni barvi, zadnji spojler, črna vzvratna ogledala in oznake N-line na sprednjih blatnikih.

Notranjost

V notranjosti poudarjajo njegovo športno noto N-line volan in prestavna ročica ter aluminjasta pedala. Na elektrificiranih usnjenih s rdečim sukancem prešitih sprednjih sedežih je tudi vtisnjen znak N-line. Testni Tucson je bil odlično opremljen kar se zadeva varnostnih sistemov, kakor tudi sistemov za udobno vožnjo. Več o prenovljenem Hyundai-ju Tusconu si preberite in oglejte med testi na https://www.lynx-adrenaline.com/

Tekst: Toni Glušič

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja