Skip to main content
V Posavju 21° C Nedelja, 28. 2024
05.07.2023
13:08
Aleks Vaš
Foto: Fight club Shony
Član Fight cluba Shony in mladi boksarski up Aleks Vaš je prejel vabilo predsednika Boksarske zveze Slovenije za nastop na evropskem prvenstvu v olimpijskem boksu do 14 let.

Aleks je na domačih tleh še nepremagan

EUBC (European Boxing Confederation) je po uspešni organizaciji Bolgarije (2021) in Turčije (2022) letos tekmovanje zaupala Sloveniji, natančneje Mariboru. Tekmovanje bo potekalo med 15. in 26. avgustom 2023. Aleks Vaš si je čast, da bo branil državni grb na omenjenem tekmovanju prislužil z zmagami na tekmovanjih boks lige in s suvereno zmago na državnem prvenstvu. "Na domačih tleh je še nepremagan in nedvomno velja za enega najbolj perspektivnih slovenskih boksarjev. Na prvenstvo se bo v večji meri pripravljal s svojim očetom in z dodatnimi sparingi v sklopu priprav državne in sosednjih reprezentanc," so sporočili iz Fight cluba Shony.

Na prvenstvo se pripravlja dvakrat dnevno

Njegovi treningi potekajo dvakrat dnevno in zajemajo tako telesno pripravo kot tehnične korekcije in taktične zamisli. "Med treningi poteka videoanaliza najboljših borcev preteklih prvenstev in storili bomo vse v svoji moči, da na prvenstvu nastopi konkurenčno. Gre namreč za prvi zabeležen nastop posavskega boksarja na evropskem prvenstvu v zgodovini samostojne Slovenije, na kar smo zelo ponosni," dodajajo.

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja