Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 27. 2024
30.08.2023
21:25
AMD Krško in Sven zmagala doma
Foto: Jože Lesjak
Na speedway dirkah spremljamo vroče in napeto poletje: mladi in stari dirkajo s polno paro! V soboto so na Stadionu Matije Gubca gostili klubski dvobojo med Krškim in Lonigom.

AMD Krško in Sven zmagala na domači dirki

Če smo v soboto na stadionu Matije Gubca lahko spremljali klubski dvoboj med Krškim in Lonigom med člani, hkrati pa tudi trening dirko za mlade dirkače (do 16 let) v razredu SW- 250. Ta teden se nam obetajo tri dirke evropskih prvenstev parov v speedwayu. V torek, 29.avgusta bo najprej mladinska dirka v Pragi, dva dni kasneje v četrtek, 31. avgusta, pa v poljskem Bydgosczu. V Nagyhalaszu na Madžarskem pa naše najboljše člane čaka članska polfinalna dirka soboto, 2.septembra 2023.

V članski dirki parov na Madžarski nastopajo Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek kot rezervni voznik. Dobro formo kaže tudi državni prvak Ivačič, ki je na zadnji dirke 2. poljske lige k ekipi Tarnowa prispeval 10 točk k zmagi 46 - 35 proti ekipi iz Rzeszowa. Toda: upamo, da bo Matic Ivačič v celoti okreval po težjem padcu dirke Zlata čelada v Žarnovici, sicer pa bo po potrebi spretno vskočil Anže.

Dvoboj klubov Lonigo in Krška je bila odlična dirka vsem, tokrat pa so naši izkušenejši  dirkači imeli manjšo prednost, ki so jo izkoristli na stezi: kapetan ekipe Nik Škorja je vse dirke zmagal (15), nato pa tudi finale (3), za ekipo pa so nastopili  še: Luka Grmek, Julian Kuny, Roland Kovacs in Anže Grmek, sicer posojeni dirkač iz AMTK Ljubljana. Na stezi so vsi trdi tekmeci, a po potrebi za ekipo, klub ali reprezentacno zlahka in odlično sodelujejo!

Fotogalerija (Foto: Jože Lesjak):

Krško je Lonigo premagal s 48 : 35, najbolj pa sta se izkazala (razen Škorje) še Grmek (12 točk) in Omerzel (7). Za Lonigo so nastopili Andrea Bataglia, Niccolo Percotti, Kevin Cocco, Michele Menani in Nicolas Vicentin, ki je bil med njimi tudi najboljši (10 točk).

V mladinski dirki (do 16 let) sta nastopila dva domača dirkača AMD Krško (Gregor Zorko n Sven Cerjak), dirkač AMTK Ljubljana (Tilen Bračko), en Madžar (Zoltan Lovas) in dva Italijana (Brando Lunardi in Kevin Melato). Tri prva mesta so si razdelili slovenski dirkači (Cerjak, Bračko in Zorko) pred Madžarom Lovasom in obema Italijanoma: Melatom in Lunardijem.

Sven Cerjak je sporočil svojim navijačem: "Zadnja dirka je pokazala, da sem v dobri dirkaški formi. Nisem pustil,da bi me Tilen Bračko, Gregor Zorkoali Zoltan Lovas  presenetili! Vse vožnje sem končal na prvem mestu.Čestitke tudi italijanskima voznikoma,ki sta pokazala velik napredek. Ob tem se moram zahvaliti tudi mojemu fizioterapevtu, ki je opravil odlično delo in saniral poškodbo rame."

Veljko Jukič

speedway
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja