Skip to main content
V Posavju 20.1° C Četrtek, 2. 2024
05.12.2023
07:34
Foto: BK Pišece
Člani Badminton kluba Pišece so nastopili na dveh tekmovanjih. 14. odprto prvenstvo Medvod za Evropske mladinske jakostne točke je potekalo v Medvodah, v Donji Stubici pa je potekal mednarodni turnir.

Medvode cup 2023

Od petka, 1., do nedelje, 3. decembra 2023, je v športni dvorani Medvode potekalo že 14. odprto prvenstvo Medvod za Evropske mladinske jakostne točke. Na turnirju je sodelovalo 300 igralcev iz 12 držav, med ostalimi tudi trije igralci Badminton kluba Pišece.

Najboljše sta se odrezala Mihael Škof Vrabec, ki je v konkurenci fantovskih dvojic skupaj s Farca Davidom iz Romunije osvojil 9. mesto in za las izgubil v tekmi za najboljših osem. Prav tako 9. mesto in za las izgubljen dvoboj za osem najboljših je osvojil Jan Hotko skupaj s Vidom Novakom s Hrvaške v igri dvojic in igri posameznikov.

Mihael je osvojil še 17. mesto v igri posameznikov, Laura Mataln Gerjevič je osvojila 24. mesto, kar je bilo manjše razočaranje za 6. igralko Slovenije v svoji kategoriji.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

STUBICA IKAR OPEN

V Donji Stubici na Hrvaškem pa je v soboto, 2. decembra 2023, potekal mednarodni turnir, na katerim je sodelovalo 110 igralcev iz treh držav.

Člani BK Pišec so osvojili naslednje uvrstitve:

🥈Alen Mijatovič drugo mesto v kategoriji moški posamezno B.

🥈Bojan Hotko drugo mesto v kategoriji moški posamezno C.

🥉Gregor Božič tretje mesto v kategoriji moški posamezno B.

Matej Ogorevc 5 .mesto v kategoriji moške dvojice C skupaj s Janko Topliškom iz Celja.

Iz kluba še sporočajo, da imajo do konca leta 2023 namen obiskati še dva članska turnirja in organizirati otroški turnir Dedka Mraza v Pišecah.

Do konca leta zato na mladinskih turnirjih ne bo prišlo več do sprememb na jakostni lestvici BZS zato lahko objavijo končno stanje svojih najmlajših članov in so zelo ponosni na 6. mesto Laure Mataln Gerjevič v kategoriji deklet posamezno do 15 let, Jan Hotko je trenutno 5. igralec v kategoriji fantovskih dvojic do 13 let ter 8. igralec med posamezniki do 13 let. Mihael Škof Vrabec je 14. igralec v kategoriji fantov posamezno do 15 let.

Največji uspeh leta pa je zagotovo zmaga v tretji Slovenski badmintonski ligi in preboj v drugo ligo oziroma top 8 klubov v Sloveniji.

badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja