Skip to main content
V Posavju 19.3° C Sobota, 27. 2024
16.05.2023
10:55
Badmintonisti na treh turnirjih
Foto: Badminton klub Pišece
Člani Badminton kluba Pišece so se minuli vikend udeležili treh mednarodnih turnirjev in osvojili 11 medalj.

Badmintonisti na treh turnirjih

Ljubljana

V Ljubljani je potekal prvi Li-ning youth turnir v badmintonu, na katerem je nastopilo več kot 100 igralk in igralcev iz Slovenije in Avstrije - med njimi tudi trije igralci iz Pišec. Nej Bizjan in Mihael Škof Vrabec sta v močni konkurenci dvojic do 15 let osvojila 5. mesto, medtem kot sta med posamezniki do 15 let obstala v skupinskem delu z eno zmago in dvema porazoma. V fantovski konkurenci posameznikov do 13 let je solidno nastopil tudi Patrik Kelher Povšič, a kljub temu obstal v skupinskem delu.

Izola

V Izoli sta se Dejan Mikuš in Matej Ogorevc udeležila mednarodnega odprtega prvenstva Izole z igralci iz Italije, Slovenije in Hrvaške. Svoje prvo zlato je na turnirju osvojil Matej Ogorevc skupaj s Marinom Debelićem iz BK Kvarner v moški konkurenci dvojic C. Dejan Mikuš je v konkurenci moški posamezno C prišel vse do finala, kjer je moral priznati premoč primorskemu igralcu Boštjanu Boškin (BK Brki), a kljub temu osvojil odlično drugo mesto. Matej je v igri posameznikov obstal že v skupinskem delu.

Turnir v Splitu

Največ članov pa je potovalo na turnir v Split, kjer je potekalo odprto prvenstvo Splita. Med 80 igralci iz BiH, Hrvaške in edinimi predstavniki iz Slovenije je zlato osvojil Bojan Hotko v kategoriji moški posamezno B, ki je igral prav posebno finale, saj je vse v dvorani navdušil komaj 12-letni njegov sin Jan Hotko, ki mu je organizator dovolil igrati na članskem turniru. Jan je osvojil srebrno medaljo, za popoln uspeh članov iz Pišec pa je poskrbel Domen Rožman z osvojenim tretjim mestom. Bronasto medaljo je Jan osvojil še skupaj s Tonijem Hotko v igri moških posamezno A. Toni je osvojil še bronasto medaljo skupaj s Ano Mlinarevič (BK Split) v mešanih dvojicah A. Bronasto medaljo sta osvojila še dvojica Bojan Hotko in Tadej Škof v kategoriji moške dvojice B ter Patricija Geč v igri posameznic B. Večerna spektakularna podelitev, odlično vzdušje ter super organizacija sta dokaz, da tudi na hrvaški obali organizirajo odlične turnirje.

Kako naprej?

Do konca prvega dela sezone člane BK Pišec čaka še finale ADA badmintonske lige, ki bo v soboto, 27. maja 2023, v Opatiji. Drugi vikend v juniju se bo v Pišecah pričel mesec aktivnega športa. Za soboto pripravljajo mednarodni turnir dvojic ter kopico prireditev. Pika na i bo 1. julija badmintonski turnir za pokal otoka Murter na Hrvaškem.

Fotogalerija (Foto: BK Pišece):

pišece
badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi