Skip to main content
V Posavju 12.7° C Petek, 3. 2024
04.10.2021
09:27
Maja Lakner, Maja Lazanski
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 2. oktobra 2021, je v Slovenskih Konjicah potekalo državno prvenstvo do 21 let, na katerem je nastopilo 388 karateistov iz petdesetih klubov.

Maja Lakner in Maja Lazanski odlični na mladinskem državnem prvenstvu

SLOVENSKE KONJICE V kategoriji kate kadetinje sta Karate klub Brežice zastopali odlični mladi katašici Maja Lakner in Maja Lazanski pod mentorstvom trenerke Nastje Galič.

V kategoriji kate kadetinje je nastopilo 14 katašic. Razdeljene so bile v dve skupini, znotraj katerih so se potegovale za najvišje ocene, ki so jih vodile v naslednji krog. Prva je na tatami stopila Lakner Maja, ki je za dovršeno izvedeno kato Seipai prejela zelo visoko oceno 23,24 in si s tem za nekaj časa priborila vodstvo. Prvo mesto prvega kroga je kasneje prevzela kasnejša zmagovalka Konterc Alja, ki je za svojo kato prejela oceno 24,98. Druga brežiška karateistka, Maja Lazanski, je svoj nastop otvorila z močno kato Paiku. Sodniki so ji dodelili oceno 23,52, s čimer je nekaj časa vladala kot druga najboljša v kategoriji.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Obe Maji sta se tako brez težav prešli v drugi krog, kjer sta obe izvajali kato Kururunfa. Laknerjeva je za svojo tehnično zahtevno kato dobila 22,86 točk in si kot tretje uvrščena v svoji skupini priborila boj za kolajno. Lazanski pa je kato izvedla še z večjim žarom in borbenostjo ter si s 23,34 točkami prav tako priborila tretje mesto v skupini in tako priložnost za boj za medaljo.

Zadnji krog je bil za karateistki najpomembnejši, saj sta se obe borili za bron. Tu katašice niso več tekmovale v skupini, temveč v dvoboju. Prva je nastopila Laknerjeva, ki je v boju proti Zager Hani izvajala kato Paiku. Kljub dvotedenski karanteni in posledičnem primanjkljaju treningov, je Laknerjeva kato izvedla močno in hitro ter prejela visoko oceno 23,10. A žal je bilo to premalo za prevzem kolajne, saj je Zagerjeva povedla s 23.96 ter si tako priborila tretje mesto, Maja pa je stopila na še vedno izjemno peto mesto.

Drugi boj za kolajno je potekal med Majo Lazanski in Elmo Lišinović. Lazanski je tokrat izvajala kato Seipai. Nastopila je suvereno in odločno ter s svojo borbenostjo prepričala sodnike. Lišinovićevo, ki je za svojo kato prejela oceno 22,86, je prepričljivo premagala z oceno 23,26 ter si tako priborila odlično tretje mesto.

Kategorizaciji mladinskega razreda

Nastopi brežiških deklet so bili izjemni in s svojima rezultatoma sta si obe priborili kategorizacijo za športnika mladinskega razreda ter upravičili kandidaturo za slovensko reprezentanco. Obe sta pokazali zrelost, srčnost in vztrajnost. Maji sta namreč pridno trenirali že celo poletje, sadovi njunega truda pa so se že začeli kazati.

Naslednjo tekmo imata novembra, ko se bosta preizkusili na mednarodnem turnirju Ljubljana OPEN ter se znova potegovali za kolajne.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice