Skip to main content
V Posavju 5.3° C Sobota, 27. 2024
25.03.2024
08:45
Borci Fight cluba Shony so se iz Dupleka pri Mariboru, kjer se je od četrtka, 21., do nedelje, 24. marca 2024, odvijalo državno prvenstvo v boksu, vrnili s 100 % izkupičkom.

Na prvenstvu, ki ga je zaznamovala doslej rekordna udeležba in na katerem se je odvijalo 115 boksarskih dvobojev, so nastopili trije borci Fight cluba Shony in prav vsi so v svojih kategorijah ugnali konkurenco ter se okronali z nazivom državnega prvaka. "Še bolj spodbuden je podatek, ki nazorno priča o kvaliteti boksa, ki ga gojimo v našem klubu, da so Aleks Vaš, Izak Razpotnik in Luka Vanič, z vsemi svojimi nasprotniki opravili predčasno. Dejstvo, da so fantje še mladi, nas navdaja z velikim optimizmom o prihodnosti boksa pri nas. V Boksarski zvezi Slovenije smo si zgradili velik ugled in z optimizmom zremo v prihodnost," so zapisali.

Fotogalerija (Foto: Fight club Shony):

Aleks Vaš je naziv državnega prvaka osvojil že lansko leto, letos pa je naslov ubranil z zmago s sodniško prekinitvijo v 1. rundi nad Timom Podgornikom iz Domžal in predajo v 1. rundi Teodorja Djakovića iz Kranja.

Izak Razpotnik se je do svojega prvega naslova prebil z zmago s sodniško prekinitvijo v 3. rundi nad Galom Ezeto iz Celja ter predajo v 1. rundi Maja Horjaka iz Celja, posebej ponosni pa smo na Luko Vaniča, ki je po izgubljeni 1. rundi z Tilnom Gavezom iz Ptuja pokazal, da ima veliko srce, dominiral v drugi rundi, v tretji pa je nasprotnika kar trikrat poslal na štetje in si prvič na svoji mladi športni poti okrog vratu nadel zlato državno medaljo.

"Na vse fante smo zelo ponosni, kmalu pa bomo v ogenj poslali še mnogo mladih in starejših upov, ki bodo barve našega kluba, občine in države častno zastopali na tekmovanjih doma in v tujini," so dodali v Fight clubu Shony.

fight club shony

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja