Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
25.06.2023
08:48
Foto: Katare klub Brežice
Karate klub Brežice je v Športni dvorani Brežice organiziral tradicionalni turnir IMGKA Pokal Posavja v katah, kjer so mladi tekmovalci navdušili s svojim znanjem.

Karate klub Brežice gostil tradicionalni turnir IMGKA Pokal Posavja

Karate klub Brežice je v Športni dvorani Brežice gostil tradicionalni turnir IMGKA Pokal Posavja v katah. Tekmovanja se je udeležilo veliko osnovnošolcev iz številnih posavskih šol, kot so Brežice, Globoko, Cerklje ob Krki, Velika Dolina, Krško, Dobova, Podbočje in Kapele. Na dogodku so sodelovali tudi letošnji začetniki, ki so predstavili svoje osvojeno znanje v predpisanih vajah - katah.

Najmlajši nastopajoči so s svojim entuziazmom, borbenostjo, prikazanim znanjem, predanostjo, osvojenimi motoričnimi spretnostmi in izjemno koncentracijo navdušili številne gledalce. Starejši člani so na drugem tatamiju izvedli izjemne nastope in pokazali, zakaj je brežiški karate klub visoko uvrščen na lestvici slovenskih klubov. Tekmovanja so se udeležili tudi mnogi bodoči prvaki, ki bodo širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodnem področju, tako kot že počnejo nekateri tekmovalci kluba.

Mladinci osvojili zavidljivo število kolajn

Mlada generacija tekmovalcev karate kluba Brežice je v tem letu že pokazala, da se lahko enakovredno kosa s svojimi vrstniki. Na različnih tekmovanjih so osvojili izjemnih 80 kolajn, med njimi 22 zlatih, 19 srebrnih in 39 bronastih.

Zmagovalci posameznih kategorij na turnirju so: Niko Cicvarić (OŠ Bregana), Urban Gregorevčič (OŠ Globoko), Gal Budič (OŠ Brežice), Eva Strgar (OŠ Globoko), Silvija Fuks (OŠ Brežice), Taj Skukan (OŠ Velika Dolina), Mia Kajtna (OŠ Brežice) in Megi Cicvarić (OŠ Bregana).

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice)

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov. S tem so dokazali, da ni vse v tekmovalnosti, temveč da človeka oblikujejo tudi druge vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki se ukvarjamo s to plemenito borilno veščino - karate do (karate pot).

Karate klub Brežice se posebej zahvaljuje vsem staršem, ki zaupajo svoje otroke klubu, ter vsem sponzorjem in podpornikom, brez katerih klub ne bi mogel normalno delovati.

karate klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi