Skip to main content
V Posavju 16.1° C Sobota, 27. 2024
16.08.2021
12:42
KD Tanin Sevnica
Foto: prijavim.se
Na kolesarskem vikendu v Ilirski Bistrici je organizator strnil dve dirki, sobotni kriterij in nedeljski vzpon na Sviščake pod Snežnikom, ki je štel za državno prvenstvo.

Uspešen kolesarski vikend Taninovcev v Ilirski Bistrici

V soboto so tekmovalci vozili kriterij po ulicah Ilirske Bistrice, kjer se je v kategoriji Starejših mladincev najbolj izkazal Grega Podlesnik z drugim mestom, saj je uspel ves čas konkurirati izjemno močni ekipi novomeške Adrije. Klemen Jančič je osvojil deveto mesto, Leon Klopčič pa osemnajsto mesto. Pri mlajših mladinkah je Katarina Jančič osvojila solidno peto mesto.

Nedeljska razgibana in vroča trasa dirke za gorsko državno prvenstvo na Sviščake s preko 800 višinskimi metri in veliko spremembami ritma, saj je vzpon na začetku precej strm, je bila dolga slabih 20 kilometrov. Najprej so se na njej pomerili amaterji, kasneje člani in članice ter mladinske kategorije. Med člani je najhitreje v cilj prišel Kranjčan Jaka Primožič.

Taninovka Katarina Jančič je z drugim mestom postal državna podprvakinja v kategoriji Mlajših mladink. V kategoriji starejših mladincev pa je Grega Podlesnik zasedel solidno osmo mesto, Klemen Jančič enajsto, Leon Klopčič devetnajsto in Maj Starič triindvajseto mesto.

KD Tanin Sevnica

sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja