Skip to main content
V Posavju 22.3° C Ponedeljek, 29. 2024
06.11.2023
08:22
Foto: POK Krško
Krške odbojkarice so ponovno zablestele na domačih tleh v 2. ligi, kjer so prikazale izjemno igro in ekipni duh.

Zmaga je ostala doma

KRŠKO V sobotni večer so odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba (POK) Krško v domači dvorani prikazali pravo športno predstavo, ko so se pomerile z ekipo Lubnika in zabeležile zanesljivo zmago s 3:0 v nizih. S tem so si odbojkarice priborile prvo domačo zmago v sezoni, ki je obenem druga zmaga v tekočem prvenstvu 2. slovenske odbojkarske lige.

Ekipa iz Krškega, ki je na začetku sezone kazala nihanja v igri, je tokrat vse dvome razpršila že v prvem nizu, ko so z agresivnim servisom in čvrsto obrambo nasprotniku dopustili le 17 točk. S tem so nakazale, da imajo nadzor nad potekom srečanja.

V drugem nizu so Krčanke stopnjevali pritisk in še dodatno razširili razliko. Z odličnimi napadi in bloki so Lubnik pustili pri skromnih 11 točkah, kar kaže na dobro pripravljenost ekipe in učinkovito taktiko trenerja.

Tretji niz je postregel z zanimivo igro, saj se je ekipa Lubnika prebudila in poskušala vrniti v tekmo. Kljub večji odpornosti in nekaj napetim trenutkom, so domače odbojkarice z zbrano igro in strastjo dosegle 25 točk tudi v zadnjem nizu, čeprav so nasprotnice dodale večji pritisk in osvojile 23 točk.

Fotogalerija (Foto: POK Krško):

Po tekmi je bil kapetan ekipe POK Krško, ki je tudi prispeval odločilne točke za zmago, vidno zadovoljen z izidom in pohvalil ekipni duh. "To je bila igra celotne ekipe. Vsak član je prispeval svoj del in samo s skupnimi močmi nam je uspelo doseči tak rezultat. Posebej sem ponosen na naše navijače, ki so nas podpirali skozi celotno srečanje".

Zmaga POK Krško je pomembna ne samo za točkovno lestvico, temveč tudi za samozavest ekipe, ki se pripravlja na naslednje nasprotnike v ligi. Zanesljiv rezultat daje igralcem in navijačem dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone. Ekipa Lubnika, čeprav poražena, je pokazala spoštovanje do nasprotnikov in poudarila, da je vsaka tekma v 2. ligi priložnost za učenje in izboljšanje.

V POK Krško se že pripravljajo na naslednjo tekmo, saj želijo zmagoviti niz nadaljevati in pokazati, da je njihova ambicija visoka. 

POK Kršo se zahvaljuje vsem sponzorjem

Kostak, d. d.
Zavarovalnica Triglav
NUMIP Nuclear & Process Industry Services
Pergola Misteral
GEN Svet energije
HESS Hidroelektrarne na Spodnji Savi
Avtoline Krško
SAX Reklame
JB Energija
IHS doo
Gravoprint
INNO Legal
Draš Maribor
#VENTEH
#TRATAKRŠKO
#ISOTEK
ePosavje.com
Športna zveza Krško
Mestna občina Krško
Krajevna skupnost mesta Krško

Pridite in podprite naše odbojkarje na naslednjem domačem srečanju!

šport
odbojka
pok krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja