Skip to main content
V Posavju 9.5° C Ponedeljek, 29. 2024
13.03.2023
09:33
Pišečani v zadnjem krogu o igranju v višji ligi
Foto: Badminton klub Pišece
V soboto je v športni dvorani Gimnazije Brežice potekal 2. dan SBL v vseh treh ligah v organizaciji Badminton kluba Pišece.

Pišečani v zadnjem krogu o igranju v 2. badmintonski ligi

Olimpija na zaključnem turnirju kot najboljša ekipa 1. lige

V 1. SBL je edina ekipa brez poraza v skupinskem delu ostala BK Olimpija ter s tem vstopa na zaključni turnir četverice kot najboljša ekipa, medtem ko pa se bodo ekipi BK Ljubljana in BK Tem Mirna pomerili na tekmi za obstanek v prvi ligi. V 2. SBL so brez poraza še dve ekipi in sicer BK Branik Maribor ter BK Mladost Lendava. Za izpad iz druge lige se bodo v finalnem dnevu pomerili ekipi BK Konex 2 in BK Branik mladi.

Pišečani in Bit Yonex o potniku v 2. ligo

Tudi v 3. SBL še ni znana ekipa, ki bo naslednje leto igrala v drugi ligi. Prav na zadnja tekma med ekipama BK Bit Yonex in BK Pišece bo odločala o tem, kdo bo postal zmagovalec tretje lige ter se tako uvrstil v drugo ligo. Ekipo Pišec so sestavljali Toni Hotko, Gregor Božič, Aljaž Ogorevc, Katarina Kevo, Laura Mataln Gerjevič in Patricija Geč.

Na otroškem turnirju so pričakovali več sodelujočih

Po ligaškem dnevu pa je potekal še otroški turnir do 15. let. Žal se je turnirja udeležilo manj tekmovalcev, kot jih je organozator pričakoval, a so kljub temu videli lepe tekme. Laura Mataln Gerjevič in Jan Hotko sta osvojila 2. mesti, Mark Matjašič je zasedel 3. mesto.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

badminton klub pišece
pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi