Skip to main content
V Posavju 15.4° C Petek, 26. 2024
17.04.2019
11:22
Foto: POK Krško
Za igralkami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je še zadnji tekmovalni teden državnega
prvenstva v sezoni 2018/19.

Tekmovalna sezona za krške odbojkarice se je zaključila s turnirjem B lige državnega kadetskega prvenstva v Brestanici. Barve krškega kluba pa so tokrat v kadetski ligi branile POK-ove starejše deklice, ki so odlično izkoristile svojo priložnost ter se z dvema zelo dobrima partijama zavihtele s tretjega na drugo mesto v skupini F.

Odbojkarice iz Odbojkarske šole POK Krško so se najprej pomerile z domačinkami iz Brestanice, katere so povsem zasluženo slavile na prvem medsebojnem obračunu. Tokrat pa so zaradi poraza iz prvega kola še dodatno motivirane krške odbojkarice silovito začele ter dobile prvi niz kar s 25:10. Toda nasprotnik je v drugem nizu prestavil prestavo višje, predvsem je pritisnil z začetnim udarcem, in zelo izenačen dvoboj, kjer smo videli številne serije točk s strani obeh ekip, je odločila šele zelo napeta končnica, ki pa so jo krške odbojkarice vendarle dobile s 25:23.

POK-ove starejše deklice so z odliko zaključile sezono, saj so se na lestvici skupine F kadetske državne B lige iz tretjega mesta prebile na drugo, saj so s tremi zmagami in porazi zbrale enako število točk kot Brestanica, a so se zaradi boljšega razmerja v nizih zavihtele na mesto višje.

V drugem obračunu pa so se Krčanke pomerile z močno ekipo Novega mesta, ki si je po zmagi Krškega nad Brestanico že zagotovila prvo mesto v skupini. Krške starejše deklice, ki so si z nastopi v kadetski ligi priigrale številne prepotrebne izkušnje za naslednjo sezono, so dvoboj odlično odprle ter kar z nekoliko presenetljivo lahkoto dobile prvi niz s 25:16. Sploh prva izguba niza v letošnji sezoni B lige pa je očitno prebudila Novomeščanke, ki so v drugem nizu prikazale dosti boljšo igro ter po napeti končnici slavile 25:22. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, kjer pa si je ekipa iz Novega mesta že zgodaj priigrala prednost, katere borbenim Krčankam ni uspelo več izničiti. Niz se je končal z rezultatom 15:10.

POK-ove starejše deklice so tako z odliko zaključile sezono, saj so se na lestvici skupine F kadetske državne B lige iz tretjega mesta prebile na drugo, saj so s tremi zmagami in porazi zbrale enako število točk kot Brestanica, a so se zaradi boljšega razmerja v nizih zavihtele na mesto višje. Na prvem mestu je s samimi zmagami končalo Novo mesto, medtem ko je skupino brez zmage zaključila ekipa Kočevja.

Kadetinje, B liga državnega prvenstva:

  • POK Krško : Kostak Elmont 2:0 (25:10, 25:23)
  • POK Krško : ŽOK Novo mesto 1:2 (25:16, 22:25, 10:15)

Tadej Mesarič,
POK Krško

krško
odbojka
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi