Skip to main content
V Posavju 11.1° C Torek, 30. 2024
31.10.2023
08:14
Foto: Rokometni klub Brežice

Liga mini rokometa Posavje

Ker je v slovenskem rokometu konkurenca zelo velika, smo se odločili, da za svoje najmlajše naredimo nekaj zanimivega in njihovim tedenskim vadbam, dodamo malo tekmovalnosti. Tako je nastala zamisel za Ligo mini rokometa Posavje". S temi besedami je Mitja Jagrič iz Rokometnega kluba Brežice, eden od pobudnikov za nastanek posavske mini rokometne lige, opisal idejo za zasnovo. Poleg brežiškega kluba, se kot soustanovitelj lige, lahko podpiše še Rokometni klub Krško, čigar Goran Brečko je skupaj z Mitjo strnil glave in zasnoval idejo o ligi.

Njun namen je še bolj popularizirati rokomet v posavskem okolju, kjer je bazen igralcev ogromen, saj na tako majhnem območju delujejo kar štirje klubi. Poleg že omenjenih ustanoviteljev, v ligi sodelujeta tudi Rokometni klub Dobova in Rokometni klub Sevnica. Posavje se lahko pohvali z vrsto uspešnih rokometašev, kar je še dodatna spodbuda za vzhajajoče rokometne zvezde.

Fotogalerija (Foto: Rokometni klub Brežice):

Idejo o nastanku lige pa sta našla v sosednji regiji, pravi Mitja. "Zasavje ima mini rokometno ligo že vrsto let. Z Goranom sva analizirala, kako navdušiti mlade, predvsem tiste, ki se v rokometno vadbo vključujejo na novo, da se pridružijo ter pridobijo tekmovalne izkušnje in prišla sva do istega zaključka. Želela sva, da otroci, tako fantje kot dekleta, ne vadijo le po šolah, ampak da spoznajo svoje vrstnike tudi v drugih klubih. Tako sva začela z Ligo mini rokometa Posavje".

Liga bo potekala v obliki osmih turnirjev. Vsak sodelujoči klub, bo v domači dvorani, organiziral dva turnirja v eni tekmovalni sezoni. Vsak turnir bo predvidoma trajal dve uri, vsaka sodelujoča ekipa pa bo odigrala tri tekme. Tekme potekajo v dveh kategorijah:
•    1.-2. Razred (10 min, brez prekrškov)
•    3.-4. Razred (12 min, pravila Rokometne zveze Slovenije za Mini rokomet)

Prvi turnir so v soboto 28. oktobra 2023, organizirali v Brežicah. Slednjega se je udeležilo šest ekip v kategoriji 3. - 4. razred in štiri ekipe v kategoriji 1. - 2. razred, od tega kar tri iz domačega kluba. Po zaključenem turnirju je Mitja strnil misli “prvi turnir je za nami. V Športni dvorani Brežice smo danes videli zelo napredno igro najmlajših. Vsi trenerji delajo zelo kvalitetno, kar se je odražalo tudi na parketu, tako da pričakujem, da bo liga odlična nadgradnja za otroke in seveda tudi trenerje. Najbolj sem vesel, ko vidim nasmejane obraze otrok, in to nas žene naprej in nam potrjuje, da delamo dobro”.

Cilji ustanoviteljev se niso ustavili tukaj, kot je dodal Mitja “v prihodnje si želimo ligo še nadgraditi in seveda v zdravem športnem duhu podpirati najmlajše k razvoju odličnih rokometašev in rokometašic".

Ker pa brez prave podpore, zaupanja in sodelovanja ne gre, se je Mitja v svoji izjavi zahvalil vodstvu matičnega kluba za podporo pri projektu ter Dobovi in Sevnici, da sta sprejeli sodelovanje in skupaj z Brežicami in Krškim skrbita za mlado rokometno prihodnost Posavja.

Rokometni klub Brežice

šport
rokometni klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja