Skip to main content
V Posavju 23.7° C Nedelja, 28. 2024
26.04.2022
14:38
Sara Ščuri
Foto: Strelski klub Brežice
Minulo soboto in nedeljo je na osrednjem strelišču v Ljubljani potekalo 31. državno prvenstvo v streljanju z zračno pištolo in puško na razdalji 10 metrov.

Sara Ščuri in Liam Kovačič strelska prvaka

BREŽICE Na tekmovanju so se z osmimi osvojenimi odličji zelo dobro odrezali tudi tekmovalci jugovzhodne strelske regije. Po pričakovanjih je naslov mladinske državne prvakinje osvojila v domači konkurenci zadnja leta nepremagljiva Sara Ščuri iz Brežic, osma z letošnjega evropskega prvenstva na Norveškem, ravno tako je pričakovano prvo mesto osvojila ekipa sevniških mladincev. Zato pa je toliko bolj presenetil njihov Liam Kovačič, ki pred prvenstvom ni sodil v krog favoritov.

Rezultati posavskih strelcev

  • 1. mesto: Sara Ščuri (Brežice), mladinke, pištola; Liam Kovačič (Marok Sevnica), mladinci, pištola; ekipa mladincev s pištolo SD Marok Sevnica (Liam Kovačič, Miha Janc, Filip Pečečnik)
  • 2. mesto: ekipa mladincev s pištolo SD Gorjanci (Mitja Dolšina, Luka Kulovec, David Lotrič), ekipa kadetov s puško SD Gorjanci (Matevž in Tomaž Bahor, Gašper Strgar)
  • 3. mesto: Klara Smolič (Gorjanci), članice, pištola; Lara Zorko (Brežice), kadetinje, pištola; ekipa članov s pištolo SD Marok Sevnica (Klemen Juvan, Aleš Mitja Janc, Matej Kolman),
  • 4. mesto: Mojca Kolman (Marok Sevnica), članice, pištola; Miha Janc (Marok Sevnica), mladinci, pištola; ekipa članov s pištolo SK Brežice (David Rožman, Matej Krajnčič, Gregor Kuhar);
  • 5. mesto: Klemen Juvan (Marok Sevnica), člani, pištola

Blaž Kunšek prvak, Sonja Benčina v zgodovino

Naslov državnega prvaka je osvojil tudi Sevničan Blaž Kunšek, ki od te sezone nastopa za SD Mrož Velenje, v zgodovino slovenskih državnih prvenstev pa se je vpisala Sonja Benčina (Olimpija), ki ji je kot prvi doslej uspelo osvojiti naslov državne prvakinje tako s puško kot s pištolo. Glavni sodnik na prvenstvu je bil Robert Ferenčak iz Brežic.

ES

strelski klub brežice
strelstvo
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi