Skip to main content
V Posavju 10.7° C Sobota, 27. 2024
05.11.2023
08:11
Foto: KBV Sevnica
Borci Kluba borilnih veščin Sevnica so na mednarodnem IBK Kyokushin Budokai karate turnirju za pokal Ludovika dosegli odlične rezultate.

IBK Hungarian Kyokushin Open 2023

Minuli vikend je v Budimpešti potekal mednarodni IBK Kyokushin Budokai karate turnir za pokal Ludovika, kjer so zelo uspešno nastopili tudi naši sevniški karateisti pod vodstvom trenerjev Jurija Orača in Marka Stoparja. Na tekmovanju je nastopilo več kot 540 tekmovalcev iz 10 evropskih držav, vodja tekmovanja Shihan Pal Nemeth, predsednik madžarske Kyokushin Budokai zveze pa je gostil tudi predsednika svetovne IBK zveze Kancho Gordeau Gerard.

V katah so naši tekmovalci v kategoriji U8 dobesedno pometli s konkurenco, saj so osvojili vse tri medalje. 1. mesto, pokal in zlato medaljo je osvojil Žiga Božič, Miha Kozinc je osvojil srebrno, David Jamšek pa bronasto medaljo. Pri deklicah U8 je bila Lejla Jeler druga in osvojila srebrno medaljo. V konkurenci mlajših kadetov je bil Maksimiljan Stopar na borišču daleč najboljši posameznik. Za finale pa je bil s strani domačih sodnikov prikrajšan in se je moral na koncu zadovoljiti le z bronom. Zelo dobro je nastopil v kategoriji U8 tudi Tadej Požun, ki je na koncu osvojil odlično 5. mesto.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim za požrtvovalnost in borbenost. Zahvaljujemo se svojim sponzorjem, ki so nam omogočili nastop na tem velikem mednarodnem tekmovanju v fullcontact karateju:  TANIN SEVNICA, d. d., HE-SS, d. o. o. iz Brežic, EL-PRO BOŽIČ DAMJAN, s. p. iz Sevnice in KOOP, d. o. o. iz Brežic. Še posebej se zahvaljujemo za izkazano pomoč Občini Sevnica za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica:

Kyokushin Kata U8:
1.mesto Žiga Božič, dečki
2.mesto Miha Kozinc, dečki
2.mesto Lejla Jeler, deklice
3.mesto David Jamšek, dečki


Kyokushin Kata U14:
3.mesto Maksimiljan Stopar, ml. kadeti

Vir: KBV Sevnica

klub borilnih veščin sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi