Skip to main content
V Posavju 22.7° C Sobota, 4. 2024
10.06.2021
12:50
Barbara Špiler, Atletski klub Brežice
Foto: Peter Kastelic
Brežiški atleti so v zadnjih dneh zabeležili nekaj odličnih rezultatov, z državnega prvenstva v Kranju so prinesli več medalj.

Nove stopničke in vrhunske uvrstitve za brežiške atlete

Miting na Ptuju

Na atletskem mitingu na Ptuju sta zmagali Rosa Rodriguez v ženskem metu kladiva ter Ula Bohorč v skoku s palico. Na drugo stopničko so stopili Jan Lokar v metu kladiva, Jakob Urbanč v metu 5kg kladiva ter Lara Zupanc v skoku s palico. V ženskem skoku s palico je uspeh brežiških atletinj dopolnila Naja Rovan, ki je tekmovanje končala na tretjem mestu.

Nastja in Trina na drugi strani oceana

V Združenih državah Amerika sta na kvalifikacijah za študentsko prvenstvo nastopili dve tekmovalki brežiškega kluba, ki sicer trenirata onkraj luže. Ameriško študentsko prvenstvo je vrhunsko tekmovanje, na katerem nastopajo tudi atleti, ki se bodo poleti borili za medalje na olimpijskih igrah v Tokiu. Nastja Modic je v skoku s palico zasedla 15. mesto s preskočenimi 417cm. Trina Praprotnik Malej pa je tekmovanje v troskoku končala na 16. mestu, pri čemer je njen najdaljši skok meril 12,97m.

Slovenska Bistrica

Z zbiranjem zmag je na mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici nadaljevala Rosa Rodriguez, ki je slavila v metu kladiva. V močni konkurenci sta Jan Lokar in Jakob Urbanč v metu kladiva tekmovanje končala na petem in šestem mestu.

Gorski tekači

Tudi gorski tekači nadaljujejo z izvrstnimi nastopi v letošnjem letu. Tim Breznikar in Maj Ficko sta na tekmovanju v Stahovici stopila na najvišjo stopničko v ekipnem teku med mladinci.

Nika Glojnarič

Državno prvenstvo v Kranju

Na prvenstvu Slovenije za člane in članice v Kranju so brežiški tekmovalci dosegli dopolnili zbirko odličij. Barbara Špiler je slavila v ženskem metu kladiva, Jan Lokar je v moški konkurenci z novim osebnim rekordom zasedel drugo mesto.

Druga je bila tudi Nastja Modic v skoku s palico, v isti disciplini pa je brežiški uspeh dopolnila Ula Bohorč na tretjem mestu. Na stopničke se je zavihtela še Nika Glojnarič, ki je osvojila tretje mesto v teku na 100m z ovirami in potrdila normo za nastop na evropskem prvenstvu za članice do 23 let.

Četrto mesto je v metu kopja osvojila Leja Glojnarič, izpostaviti pa velja še izide Lare Zupanc, Luke Zupanca ter Naje Rovan, ki so tekmovanje v skoku s palico končali na petem, šestem ter sedmem mestu. Ob vseh naštetih sta medalji osvojila tudi brežiška atletinja in atlet, ki trenutno tekmujeta za druge klube - Lara Omerzu je osvojila drugo mesto v skoku v višino, Ambrož Tičar pa drugo mesto v skoku s palico.

(Atletski klub Brežice, eP)

atletika
brežice
atletski klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi