Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
12.06.2021
16:53
Pogačar po etapi v Krškem
Foto: Andraž Dostal
Tadej Pogačar (UAE), prvo ime letošnje Dirke po Sloveniji, je na posavski etapi osvojil 19. mesto. Drugouvrščeni Matej Mohorič (Bahrain Victorious) mu je v skupni razvrstitvi odščipnil devet sekund.

"Cela dirka je bila kar zahtevna"

KRŠKO  Po končani posavski etapi je zelena majica dirke Tadej Pogačar povedal, da je bila celotna dirka zahtevna. "Veliko je napadov za pobeg, na koncu je celotna ekipa stopila skupaj, nadzorovali smo celotno dirko. Zadnji klanec je bil res težek in na koncu se je umirilo. Poskusili smo zmagati s Trentinom, na žalost se ni izšlo," je v cilju povedal vodilni v skupni razvrstitvi.

O sobotni kraljevski etapi: "Upamo na dober razplet"

Misli so že usmerjene proti sobotni kraljevski etapi na Primorskem. "Jutri bo tista kraljevska etapa. Zaenkrat imam dovolj prednosti, gremo v obrambo in bomo videli, kakšne bodo noge. Upamo na dober razplet."

"Dirkali smo bolj v obrambo"

"Dirkali smo bolj v obrambo, na koncu je bil Trentin zraven, skušali smo ga pripeljati čim bližje ciljne črte, a se ni izšlo. Drugi so bili danes močnejši v šprintu. Lahko smo kar zadovoljni, dobro smo dirkali in ubranili majico," je Pogačar povedal za RTV Slovenija.

"Seveda bi si želeli"

Pred ciljem so želeli, da Pogačarjev sotekmovalec Trentin pride do etapne zmage. "Na koncu tretje mesto Trentina je v redu. Seveda si bi želeli zmage." O akciji Tratnika malo pred Staro vasjo pravi, da je v takšnih zaključkih še en Slovenec v dresu Bahrain Victorius res nevaren. "S tem nam je dejansko uničil tri kolesarje in na koncu sem moral prehitro začeti vlečt za Trentina. Na koncu nas je to stalo zmago, Trentin je moral zgodaj šprintati."

"Glavna naloga opravljena"

Pogačar je posavsko etapo, v kateri je ubranil majico, ocenil kot "glavna naloga opravljena." V soboto bodo majico znova branili, "jutri bo čisto nov dan. Bomo videli, kako se bo odvijalo do konca."

O tem, kako bo nastopil na sobotni etapi s ciljem na Svetih Gorah pri Novi Gorici, pravi, da ni kaj dosti za razmišljati. "Seveda bomo vozili v ospredju, narekovali tempo in na koncu bomo videli, kakšne bodo noge. Na tako težek klanec se lahko zgodi marsikaj. Ne bi smelo biti večjih problemov, če ne bo večjih zapletov."

O "normalnem tednu"

O številnih navijačih, ki so spremljali kolesarje na posavski etapi, pa je vodilni kolesar dirke povedal, da je celoten teden že bolj normalen. Normalen v zdravstveno-življenjskih stvareh.

(eP)

dirka po sloveniji
krško
kolesarstvo
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi