Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 27. 2024
22.01.2024
09:38
Foto: TK Krško
Uspehe so dopolnili Ivona Dirnbek, Tia Markl, Gašper Zorčič iz Tenis kluba Krško.

Uspeh so dopolnili:

- Ivona Dirnbek (TK Krško) z 2. mestom v dvojicah v kategoriji - deklice do 12 let,

- Tia Markl (TK Krško) z 2. mestom v dvojicah v kategoriji - deklice do 14 let,

- Gašper Zorčič (TK Krško) s 3. in 4. mestom v dvojicah v kategoriji - dečki do 12 let.

Eva, Melani in Tia nastopile na državnem prvenstvu do 16 let v Murski Soboti 

V Murski Soboti je od 8. januarja 2024 potekalo državno prvenstvo v kategoriji do 16 let, kjer sta v kvalifikacijah nastopili Melani Berk in Tia Markl. Melani je bila 1. kolo prosta, v 2. kolu pa je z 2:1 v nizih ugnala Kožuh Niko (TKMED) in se tako uvrstila v glavni turnir, kjer je v 1. kolu priznala premoč Karolini Semenič (SL-LJ), ki je bila boljša s 6:3 in 6:4.

Tia je v 1. kolu z 2:0 v nizih ugnala Krajnik Ameli (TKMED), nato pa je, po zelo napeti igri, čestitala za zmago Bevc Sofii (TC-LJ), ki je tekmo dobila s 7:6(5), 7:6(3).

V glavni turnir je bila direktno uvrščena Eva Grajžl, ki je v prvem kolu klonila proti Mastnak Emi (ŽTKMB). Bilo je 6:2, 6:1.

Karin Dirnbek decembra na DP 18 v Mariboru 

Že meseca decembra je Karin Dirnbek na zimskem državnem prvenstvu za dekleta do 18 let, zabeležila uvrstitev med 16 najboljših posameznic v državi. V prvem kolu je ugnala Strbad Tiso (BO-BI) s 6:3, 4:6, 7:6(3), v osmini finala pa je bila od Karin z 2:0 v nizih boljša Kajzer Naja (TK-CC).

Med dvojicami je Karin s partnerko Ano Julijo Ažnoh (BR-MB) v prvem kolu ugnala navezo Pleskovič (TC LJ) /Zore (VANGA) z 2:0 v nizih. Punci sta tako zabeležili uvrstitev v četrtfinale, kjer sta ju premagali Mastnak Ema in Pernat Michelle (obe ŽTKMB) s 6:3, 6:2.

Na članskem državnem prvenstvu, ki se je odvijalo decembra v Kranju in Medvodah je Karin nastopila med posameznicami in z nastopi končala v 1. kolu, kjer je bila od nje boljša Kadak Ocvirk Kaja (TK-CC) s 7:6(1), 6:4

Dilan Komočar je državni prvak do 12 let v dvojicah

V Mariboru (Branik) je od 8. januarja 2024 potekalo zimsko državno prvenstvo za otroke stare do 12 let. Na njem so zelo uspešno nastopili naši tekmovalci Tenis kluba Krško Ivona, Dilan in Gašper.  Ivona Dirnbek 2. mesto, Gašper Zorčič 3., v dvojicah pa je dosegel 4. mesto.

V kategoriji dvojic je Dilan s partnerjem Janom Miklavžinom iz Velenja postal državni prvak. Na poti do zmage sta fanta med drugim izločila tako prva nosilca turnirja - brata Pušlar (OL-LJ) kot tudi druga nosilca - par Ramovš/Albreht T. (TK-CC).

Dilanov uspeh sta zelo lepo dopolnila tudi Ivona, z osvojenim 2. mestom med dvojicami pri deklicah s partnerko Bohorič Brino (OL-LJ) ter Gašper, ki je s partnerjem Marinšek Jernejem (LUKAKP) osvojil 3. mesto in 4.mesto med dvojicami pri dečkih. 

V kategoriji posamezno se je najbolje odrezala Ivona Dirnbek, ki ja zabeležila uvrstitev med najboljših osem deklic v državi. Gašper in Dilan pa sta se posamezno uvrstila med najboljših 16 dečkov na zimskem državnem prvenstvu.

teniški klub krško
tenis

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja