Skip to main content
V Posavju 11.3° C Četrtek, 2. 2024
06.06.2023
11:45
Kolesarjenje med Krškim in Nerezinami v 18. izvedbi
Foto: ePosavje.com
Letos je 18. svečko upihnila junijska kolesarska klasika, ko kolesarji pod taktirko Damija Zupija s kolesi odpeljejo iz Krškega do tradicionalne počitniške destinacije Nerezine na otoku Lošinj.

V 10 urah iz Krškega v Nerezinah

Pot je potekala mimo Novega mesta, Kočevja, Broda na Kupi, preko Delnic, otoka Krka, Cresa vse do Nerezin. Razdaljo 260 kilometrov so kolesarji prevozili s povprečno hitrostjo 29,5 km/h, kar je za tovrstno kilometražo in elevacijo 3.189 metrov lepa hitrost. S štartom ob 5. uri izpred Avtoline Krško in ciljem ob 15.15 v Nerezinah se doslej še nobena vožnja ni zaključila tako hitro. Oče projekta, ki je letos postal polnoleten (ne Bojan, ampak vožnja), Bojan Čurič, je na svečani večerji v Nerezinah ob številni udeležbi novinarjev dejal, da je zelo zadovoljen, da se kolesarji vedno znova pridružijo Zupiju na junijski klasiki. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Šest kolesarjev

Letos so traso odpeljali Dami Zupi (7. doslej), Gašper Bevc (4), Aljaž Bratkovič (3), Damijan Božič (2) in dva nova obraza v Krško - Nerezine karavani, udeleženca letošnje akcije Dobrodelno Okrog Slovenije Luka Lenarčič in Gregor Pikl. Kot zanimivost naj povemo, da je Luka celotno traso odpeljal brez power metra, kar so ostali kolesarji konkretno občutili. Grega se je po profesionalni kolesarski karieri, ko je vozil za ekipo Tuš, našel v ultrakolesarjenju in je tudi aktualni prvak Savinjske doline v 24. vožnji vožnji z časom 6 ur in 14 minut. Za pogostitev kolesarjev in delegatov kolesarske zveze Lošinj sta poskrbela Nduranz in Market Dušak.

(dz)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja