Skip to main content
V Posavju 16.8° C Četrtek, 2. 2024
02.11.2023
11:14
Najboljši karateisti Kluba borilnih veščin Sevnica so v teh dneh zastopali barve Republike Slovenije na IKU – Evropskem karate prvenstvu.

IKU – evropsko karate prvenstvo

Najboljši karateisti Kluba borilnih veščin Sevnica so v teh dneh zastopali barve Republike Slovenije na IKU – Evropskem karate prvenstvu. V Novem mestu so nastopili Anže Kermc, Gašper Sladič, Tilen Požun in Mark Hočevar, spremljala pa sta jih trenerja Gregor Divjak in Blaž Pečnik. Skupaj z ostalimi reprezentanti Slovenije so uspešno zastopali Slovenijo.

Največji uspeh na EP je dosegel 12 letni Tilen Požun, ki je med mlajšimi kadeti v Kata Rengokai osvojil 1. mesto in naslov evropskega prvaka. Njegov klubski kolega Gašper Sladič je v isti kategoriji osvojil odlično 3. mesto in bronasto medaljo.

V soboto so nastopili štirje naši tekmovalci v kontaktnih borbah. Že v dopoldanskem delu tekmovanja nas je v borbah Shobu Sanbon Kumite zastopal 14-letni Anže Kermc. Ker je bil njegov nasprotnik na koncu dvoboja rezultatsko uspešnejši, se Anžetu ni uspelo uvrstiti v nadaljnje izločilne boje in končal tekmovanje. V popoldanskem delu pa so Gašper, Tilen in Mark bili precej uspešnejši, nastopili pa so v Kyokushin fullcontact borbah – Kumite KO. V kategoriji mlajših kadetov – 55 kg je Tilen Požun osvojil bronasto, v kategoriji -60 kg je Mark Hočevar osvojil bronasto, +60 kg pa je Gašper Sladič osvojil srebrno medaljo.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Izjemen uspeh mladih sevniških karateistov na iku evropskem karate prvenstvu
-    tilen požun evropski prvak v katah rengokai
-    gašper sladič vice prvak v fullcontact borbah
-    sevniški karateisti sloveniji priborili še tri bronaste medalje

Na svoje tekmovalce smo lahko zelo ponosni, prikazali so odlične borbe in jim gredo vse čestitke za pogum in prikazan suveren nastop na tako velikem tekmovanju.

OSU!

KBV Sevnica

kbv sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja