Skip to main content
V Posavju 12.6° C Petek, 3. 2024
26.02.2024
07:20
Foto: Jure Rovan
Na Memorialu Josipa Gašparca, (WA Indoor Tour Bronze miting), se je pomerilo 45 skakalcev s palico iz 18 držav.

V bučnem navijanju atletskih navdušencev in glasne spremljevalne glasbe, so nastopili elitni svetovni skakalci in skakalke, naslednji dan pa tri skupine prihajajočih mladih.

V moški konkurenci je zmago odnesel Filipinec Ernest Obiena, z rezultatom 583 cm, kar je tudi nov rekord mitinga. V ženski konkurenci je slavila je Grkinja Eléni-Klaudia Polak s preskočenimi 456 cm, kar je nov rekord mitinga.

Drugi dan tekmovanja so nastopili predstavniki naše mlade reprezentance, kjer je v ženski skupini B, srebro osvojila Katarina Sadek (VIVA), z rezultatom 365 cm, kar je njen nov osebni rekord, hkrati pa tudi dosežena norma za nastop na Evropskem prvenstvu U18.

V moški B skupini, je Jak Rovan (VIVA), osvojil srebrno medaljo, s preskočenimi 475 cm, Luka Zupanc (VIVA) je osvojil bron, s 475 cm. Ponovno je navdušil mladi Matic Tršelič (VIVA), ki je s potrjeno normo za nastop na EP U18 in novim osebnim rekordom, 475 cm, pristal na četrtem mestu.  Maj Ficko (VIVA) bil 9. s 423 cm, Lan Uršič (VIVA) pa je ostal brez rezultata.

Vir besedilo, foto: Jure Rovan

skok s palico

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja