Skip to main content
V Posavju 10.5° C Torek, 30. 2024
24.06.2023
11:04
Foto: Rokometni klub Dobova
Rokometni klub Dobova slavi uspešen mandat, ohranja prvoligaški status in napoveduje ambiciozne načrte za prihodnje obdobje, s poudarkom na mladih talentih.

Uspešen mandat kronali z obstankom v ligi

Rokometni klub Dobova, prizadeven kolektiv za razvoj in popularizacijo športa in rekreacije, je na posestvu Pr' Geči minuli torek, 13. junija 2023, gostil svojo volilno skupščino. To je sledilo nedavni končni tekmi 1. NLB rokometne lige v tej sezoni.

V svojem zadnjem štiriletnem mandatu je klub dosegel izjemne dosežke. Postopna izgradnja ekipe na trdnih temeljih je privedla do očitnega izboljšanja kakovosti rokometa v Dobovi. Rokometni klub Dobova ostaja v prvi ligi in v naslednjih dveh sezonah načrtuje težko delo, saj je vizija uprave izgraditi ekipo na domačih igralcih, ki so trenutno še v mladinskih ali kadetskih vrstah.

Podvojitev števila selekcij in inovativne oblike rokometa

"Zelo smo ponosni na dejstvo, da že drugo sezono zapored končujemo s sedmimi selekcijami. V štirih letih smo več kot podvojili število selekcij, saj smo v sezoni 2018/19 imeli zgolj tri," je povedal Mišo Kostevc, vodja kluba. Klub se je prav tako osredotočil na širitev športa in rekreacije na lokalni in nacionalni ravni, skozi evropske projekte pa so začeli z inovativnimi oblikami rokometa, kot sta ulični rokomet in rokomet na mivki.

Osredotočenost na mlade in razvoj male šole rokometa

Vodstvo kluba je soglasno odločilo, da se osredotoči na delo z mladimi, iskanje dodatnih virov financiranja, vzpostavitev odličnega trenerskega kadra na vseh ravneh, razvoj selekcij in ohranitev prvoligaške članske ekipe. V okviru male šole rokometa ponujajo otrokom, starim od 6 do 12 let, možnost, da se seznanijo s to privlačno in nacionalno uspešno športno disciplino.

Predstavitev delovnega programa za obdobje 2023 - 2027

Za naslednji mandat od 2023 do 2027 je klub predstavil svoj delovni program. "Osnova bo ostala delo z mladimi in ohranitev standardov male šole rokometa. Načrtujemo tudi finančno stabilnost in popoln razvoj posavskega jedra članske ekipe v sezoni 2025/26," je razložil Kostevc. Poleg tega želijo v klub vključiti tudi več žensk in nadaljevati uspešno partnerstvo s Športno rekreacijskim društvom Veterani Dobova.

Vir: RK Dobova

dobova
rokomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja