Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
31.12.2022
11:16
Najbolj brane novice na ePosavje.com
Grafika: ePosavje.com
Ob koncu leta je prav, da pogledamo tudi med 10 najbolj branih novic na spletnem mestu ePosavje.com v letu 2022. In katere so bile najbolj brane novice?

Katere so bile najbolj brane novice?

V letu 2022 je bralke in bralce zanimalo največ novic iz področja črne kronike, veliko zanimanja pa ste pokazali tudi za novice in rezultate iz 1. in 2. kroga lokalnih volitev, ko smo izbirali nove župane in člane občinskih svetov. Med prvimi 20 najbolj branimi novicami so tako rezultati županskih volitev v Mestni občini Krško, občini Brežice, rezultati volitev v državni zbor ter tudi rezultati 2. kroga predsedniških volitev. 

10 najbolj branih novic na ePosavje.com

1) Ponedeljkova nesreča na policijski postaji

"V življenju sem videl že marsikaj, mislim sem, da sem pripravlje na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega. Šok za vodstvo, šok za policijo, šok za policiste," je prvega decembrskega ponedeljka pred Policijsko postajo Krško povedal vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Tistega jutra se je namreč v garderobi na policijski postaji zgodila nesreča, v kateri je umrl 24-letni policisti.

2) Lokalne volitve

Konec novembra smo v Posavju izbirali nove župane, člane občinskih svetov in krajevnih skupnosti.

3) Tragedija

Februarja je Slovenijo stresla tragedija na Razborju, ko je možakar doma umoril ženo in se skupaj z otroki pojavil na Policijski postaji Sevnica.

4) Zdrsnilo mu je v Savo

Da je hoja ob reki lahko tudi nevarna, nam je pokazal dogodek s konca januarja. Gasilci, reševalci in policisti so namreč na Vrhovem pomagali občanu, ki mu je zdrsnilo v reko Savo.

5) Mestna občina Krško ima novega župana

Janez Kerin je novi župan Mestne občine Krško. Bili smo v njegovem volilnem štabu ob proslavljanju zmage na letošnjih županskih volitvah.

6) Nov trgovski center

V tem letu je veliko zanimanja požela tudi napovedana gradnja novega trgovskega centra v Brežicah, na območju nasproti gasilcev in sedeža izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Brežice.

8) Nesreča na Pijavškem

Septembra so gasilci, reševalci in policisti posredovali na Pijavškem, kjer so v hudi nesreči - glavna cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic dalj časa zaprta - tri poškodovane osebe gasilci morali rešiti iz zvite pločevine.

8) Tragedija v Straži pri Raki

Sredi septembra nas je doletela še ena žalostna novica, v nesreči v Straži pri Raki sta umrla 25-letni motorist in 79-letna peška.

9) Iskali so sivega Clia

Celjski policisti so iskali sivega Clia s krškimi registrskimi tablicami, ki je bil udeležen v prometni nesreči s pobegom med Hrastnikom in Rimskimi Toplicami. 

10) Predsedniške volitve

Slovenci smo dobili prvo predsednico države, Nataša Pirc Musar je v drugem krogu predsedniških volitev premagala Anžeta Logarja.

eposavje

Pridružite se nam

Poglejte tudi