Skip to main content
V Posavju 2.7° C Torek, 2. marec 2021
23.06.2020
08:35
Honda Civic 1,5 Turbo Sport
Foto: Gordana Keller
Ljubiteljem Hond je Civic globoko zasidran v srce. Predelujejo stare modele in se zabavajo. Nas pa je v Vojniku pred salonom Avtohiše Čepin čakala nova Civic. Biserno bela v opremi Sport.

Honda Civic 1,5 Turbo Sport

Pod pokrovom motorja ima 1,5 literskega bencinarja s turbino. Ta kombinacija ji pridela 134 kW ali po starem 182 iskrih konjičev. Brez oklevanja smo se namestili v udobna sedeža s solidno bočno oporo. Kakor tudi zunanjost je notranjost Honde malo svojevrstna. Vse ima športno noto. Ob priganjanju slišiš spodobno glasbo iz dveh kromiranih izpušnih ceveh, a pri normalni vožnji je v kabini mirno in tiho. Hondin turbo štirivaljnik se izredno rad vrti. Moč se prenaša preko ročnega šeststopenjskega menjalnika na sprednja kolesa. Podvozje je zelo dobro uglašeno. Dovolj je trdo in stabilno za ostro vožnjo, a je še vedno udobno pri običajnih družinskih poteh.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Civic meri v dolžino 4518 cm in v širino 1799 cm. Spredaj se odlično sedi. Zadaj je za noge dovolj prostora, edino večji potnik se bo z glavo dotikal strehe. Tudi nabor varnostnih sistemov je obširen in uporaben. Sprednji LED žarometi so učinkoviti. Ko smo Hondo morali vrniti smo bili kar malo žalostni. Kako smo se zabavali z novo Hondo Civic, si lahko obširno pogledate v besedi in sliki na https://www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič
Foto: Gordana Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja