Skip to main content
Petek, 12. april 2024
13.03.2024
14:45
Foto: ePosavje
Vabljeni k ogledu druge epizode brežiškega podcasta "Pominano se", ki ga pripravljamo v naši produkciji v sodelovanju z Občino Brežice. Tokrat je voditeljica Anja Urek gostila Krištofa Strnada.

Epizoda 3 - "Pominamo se": Krištof Strnad

Vabljeni k ogledu nove epizode "Pominamo se", kjer bomo gostili izjemno nadarjenega Krištofa Strnada, ki se poleg svoje akademske poti uveljavlja tudi kot skladatelj, tenorist in zborovodja, prinaša svežino v svet glasbe s svojim edinstvenim pristopom in talentom. Njegova strast do glasbe sega v zgodnje otroštvo, ko je že pri sedmih letih začel trenirati ju-jitsu in z Janom Zupančičem osvojil več svetovnih in evropskih naslovov. Kljub zgodnjemu zanimanju za igro v gimnaziji, kjer ni bilo šolske predstave brez njegove udeležbe, je glasba na koncu prevladala in postala njegova glavna strast.

Krištofova zgodba je tudi zgodba o družini, kjer glasba ni le del vsakdana, ampak način življenja. S sestro Veroniko sta odraščala v okolju, kjer sta bila starša, Simona in Rudolf, ključna v njunem glasbenem razvoju. Simona, uveljavljena v zborovskem svetu, in Rudolf, vsestranski glasbenik, sta svojim otrokom predala ljubezen do glasbe, ki jo Krištof zdaj nadaljuje kot zborovodja Mešanega pevskega zbora Viva Brežice.

Razpravljali bomo o njegovem pristopu k glasbi, ki združuje tradicijo in inovativnost, ter o tem, kako nadaljuje družinsko tradicijo v svoji vlogi v MePZ Viva Brežice.

Podcast, ki gosti lokalne talente

V brežiškem podcastu "Pominamo se" bo pod vodstvom izkušene voditeljice Anje Urek moč vstopiti v svet domačih ustvarjalcev, lokalnih umetnikov, športnikov in inovatorjev, ki s svojim delom prispevajo k bogatenju kulturne pokrajine Posavja. Ta epizoda je zgolj začetek potovanja, ki obljublja še več zanimivih gostov in zgodb.

Ne zamudite

Nova epizoda podcasta "Pominamo se" bo na televiziji ePosavjeTV v četrtek, 14. marca 2024, ob 20.25.

Vabljeni k ogledu.

"Pominamo se"
podcast
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja