Skip to main content
V Posavju 15.3° C Petek, 30. september 2022
05.09.2022
15:10
Martin Bratanič
Foto: arhiv ePosavje
Martin Bratanič je 1. novembra 2020 prevzel vodenje družbe Borzen, z 31. avgustom 2022 pa se je s tega mesta poslovil. Zdaj z javnim razpisom iščejo novega direktorja omenjene družbe.

Bratanič ni več direktor Borzena

LJUBLJANA Osnovna dejavnost družbe Borzen je izvajanje gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko. Na svoji spletni strani pišejo, da so "promotor razvoja slovenskega elektroenergetskega trga, njegove učinkovitosti ter tržnih mehanizmov v skladu s smernicami EU. S sistemskim urejanjem slovenske elektroenergetike in usklajevanjem slovenske zakonodaje z evropsko, pomembno vplivamo na procese integracije slovenskega trga v enotni trg EU. S predanim delom vsak dan sproti soustvarjamo domače in mednarodno energetsko okolje ter tako aktivno sooblikujemo tako slovenske kot tudi evropske trende energetike. Za boljši jutri želimo prispevati že danes, zato svoje moči usmerjamo k izpolnjevanju strateških ciljev, ki so tesno  povezani z okoljevarstvenim področjem, s poudarkom na obnovljivih virih energije in učinkovite rabe energije."

1. november 2020 - 31. avgust 2022

Martin Bratanič je na čelo Borzena prišel v času Janševe vlade, ko je eden od treh nadzornikov omenjene družbe postal še en Posav'c Davorin Dimič. Kot so na zadnji dan letošnjega avgusta sporočili iz Borzena, je "z dnem 31. avgust 2022 prenehal mandat direktorju družbe Martinu Brataniču. Nadzorni svet družbe je s 1. septembrom na mesto direktorja družbe imenoval mag. Boruta Rajerja, večletnega direktorja energetskega področja v družbi Borzen, d.o.o., za mandatno obdobje dveh let, vendar najdlje do imenovanja direktorja s polnim mandatom."

Prijave za novega direktorja zbirajo do 3. oktobra

Nadzorni svet družbe je že pričel s potrebnimi postopki v cilju imenovanja direktorja s polnim mandatom, ko so objavili javni poziv - razpis za izbiro kandidatov, za imenovanje direktorja družbe, skladno z določili Akta o ustanovitvi družbe Borzen, d.o.o. Zainteresirani kandidati morajo prijavo poslati najpozneje do 3. oktobra.

politika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja