Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
21.07.2023
12:14
Rok Capl, Spirit Slovenija
Foto: ZPTM Brežice
Rok Capl ostaja vršilec dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije.

Capl ostaja vršilec dolžnosti 

Na četrtkovi seji je Vlada potrdila odločbo o imenovanju Roka Capla za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije z 12. avgustom 2023. Svojo funkcijo bo opravljal do imenovanja direktorja, vendar največ šest mesecev, to je najdlje do 11. februarja 2024.

"Nihče izmed prijavljenih kandidatov ni prejel večine glasov

"Javni natečaj za direktorja, ki je bil objavljen 20. januarja 2023, se je zaključil na seji sveta SPIRIT Slovenija 22. junija 2023 brez predloga za imenovanja direktorja. Nihče izmed prijavljenih kandidatov ni prejel večine glasov vseh članov sveta SPIRIT Slovenija," dodajajo.

Postopek izbora bodo ponovili 

In ker bo postopek natečaja potrebno ponoviti, tega pa do izteka mandata vršilca dolžnosti direktorja ne bodo uspeli izpeljati, je svet SPIRIT Slovenija na svoji 47. redni seji, 22. junija 2023 sprejel sklep, "s katerim Vladi Republike Slovenije predlaga, da za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije ponovno imenuje Roka Capla. Iz njegovega življenjepisa namreč izhaja, da izpolnjuje pogoje za delovno mesto direktorja po Zakonu o javnih agencijah."

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja