Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
26.10.2022
07:31
GEN energija, nova nadzornika
Foto: arhiv ePosavje
Družba GEN energija ima novega generalnega direktorja, dosedadnji generalni direktor Blaž Košorok se po nedavnem dogovoru z nadzornim svetom s te funkcije poslavlja 31. oktobra.

Dejan Paravan je novi generalni direktor GEN energije

KRŠKO Po Martinu Novšaku in Blažu Košoroku ima slovenska energetska družba GEN energija novo vodstvo. Članice in člani nadzornega sveta družbe so namreč v torkovem poznem popoldnevu za novega generalnega direktorja družbe imenovali dr. Dejana Paravana.

Radanovič in Levičar ostajata

Novi generalni direktor bo mandat nastopil s 1. novembrom, dosedanji generalni direktor Blaž Košorok se po nedavnem dogovoru z nadzornim svetom s funkcije poslavlja 31. oktobra. V upravi družbe ostajata finančna direktorica Gordana Radanovič in poslovni direktor Daniel Levičar.

"Izkušnje, kompetence in znanja ključni za uspešno delovanje"

Kot so sporočili iz družbe GEN energija, "nadzorni svet ocenjuje, da so njegove izkušnje, kompetence in strokovna znanja ključni za uspešno delovanje Skupine GEN v času energetske negotovosti in ob ambicioznih razvojnih ciljih skupine. Dr. Paravan kot prvo prioriteto svojega bodočega delovanja v skupini določa soočanje z energetsko krizo ter skrb za nemoteno obratovanje vseh proizvodnih virov in zanesljivo oskrbo slovenskih odjemalcev z električno energijo." Ob tem še napovedujejo, da bo skupina GEN pod njegovim vodstvom sledila poslanstvu, da postane glavni promotor in izvajalec prehoda v samooskrbni in brezogljični elektroenergetski sistem, kar pomeni pospešene investicije v obnovljive vire energije in jedrsko energijo v Sloveniji.

Več sledi.

GEN energija

Kdo je dr. Dejan Paravan?

Od marca letos je član uprave družbe GEN-I

V GEN energiji pravijo, "da je d. Dejan Paravan strokovnjak na področju trženja električne energije z obsežnimi vodstvenimi izkušnjami v energetski dejavnosti Skupine GEN. Po končani gimnaziji v Novi Gorici je študiral na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, leta 2004 pa je na isti fakulteti postal tudi doktor elektrotehniških znanosti. Na začetku poslovne poti je prevzel vodenje različnih družb in projektov, povezanih s trgovanjem in dobavo električne energije, ki pomenijo začetek razvoja skupine GEN-I."

"Poznavalec celotnega sektorja energetike"

V skupini GEN-I je v preteklosti opravljal različne funkcije, od člana uprave, izvršnega direktorja za prodajo, direktorja strateškega inoviranja, direktorja hčerinskih družb v Zagrebu, na Dunaju in v Milanu. Od marca letos opravlja funkcijo člana uprave družbe GEN-I, d.o.o., ki je del Skupine GEN. Paravan je, tako v sporočilu ob njegovem imenovanju, "poznavalec celotnega sektorja energetike, član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predavatelj na stanovskih konferencah in vabljeni predavatelj na visokošolskih ter znanstvenih ustanovah."

gen energija
energetika

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja