Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
11.05.2023
21:02
Projekt izgradnje hidroelektrarne Mokrice
Grafika: ePosavje
Večer poroča, da je Upravno sodišče, da je o prevladi javne koristi proizvodnje elektrike nad javno koristjo ohranjanja narave odločilo v prid pritožnikom, tj. Društvu za preučevanje rib Slovenije.

Sodišče odločilo v prid pritožnikom

BREŽICE Upravno sodišče je v tožbi Društva za preučevanje rib Slovenije zaradi lanske odločbe vlade Janeza Janše o prevladi javne koristi proizvodnje elektrike nad javno koristjo ohranjanja narave pri izdaji gradbenega dovoljenja za hidroelektrarno Mokrice odločilo v prid pritožnikom, je za časnik Večer povedal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan.

Zdaj je znova na potezi vlada - le da tokrat Golobova

Na potezi bo tako spet vlada, je dodal. Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, se bo po Brežanovih besedah morala vlada odločiti, ali gre znova v postopek prevlade, pred tem pa da bo treba odločitev sodišča temeljito analizirati, še posebej zato, ker se je tak postopek na tem primeru v Sloveniji uporabil prvič.

Z gradnjo bi morali začeti že pred leti

Z gradnjo zadnje v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi bi morali začeti že v letu 2018, a se je zaradi pritožb in upravnih sporov pri umeščanju v prostor gradnja močno zamaknila.

hidroelektrarne
energetika

Pridružite se nam