Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
12.03.2024
13:05
Foto: ePosavje.com
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je za leto 2023 podelila štiri priznanja za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gre za najstarejšo in najprestižnejšo tovrstno priznanje v Sloveniji.

Nagrade za leto 2023 so prejeli ustanovitelj in prokurist podjetja Siliko z Vrhnike Janko Koprivec, direktor družbe Roletarstvo Medle iz Novega mesta Robert Medle, direktor družbe Kolding s Prevalj Milan Košeljnik ter direktor družbe Megras iz Murske Sobote Dragan Mešič.

Koprivec je Siliko ustanovil leta 1984, takrat še kot samostojni podjetnik. Podjetje je razvojni dobavitelj in proizvajalec tehničnih izdelkov iz elastomerov in termoplastov s 598 zaposlenimi in je prisotno na več kot 30 tujih trgih. V letu 2023 je ustvarilo 104,9 milijona evrov prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa je znašal 10,9 milijona evrov.

Z razvojem v dobavitelja za nemško avtomobilsko panogo je Siliko pridobil izjemen vpogled v dogajanje in nove trende v industriji. To mu omogoča, da je bistveno bolje pripravljen na smeri razvoja nemške avtomobilske industrije, so pojasnili na GZS. Z višjo kompleksnostjo produktov in pozicioniranjem podjetja kot kompetentnega partnerja z visokotehnološkimi rešitvami so si postavili temelje jasno začrtane poti za obstoj in rast tudi v prihajajočih letih, so dodali.

GZS letos nagrade podeljuje 56. po vrsti. Namenjene so gospodarstvenikom, ki trajnostno ustvarjajo presežke, prejemniki pa se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje. Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo 364 gospodarstvenikov in 30 gospodarstvenic.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

gzs oz posavje krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja