Skip to main content
V Posavju 15.2° C Petek, 30. september 2022
14.09.2022
13:52
Jedrska energija za novo Evropo 2020
Foto: arhiv ePosavje
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS) je v ponedeljek odprlo štiridnevno, tradicionalno, tokrat že 31. mednarodno konferenco Jedrska energija za novo Evropo

Na konferenci več kot 200 vodilnih jedrskih strokovnjakov iz znanstveno-raziskovalnih ustanov, industrije in upravnih organov iz več kot 18 držav Evrope, ZDA in Azije predstavlja najnovejše dosežke jedrske znanosti in raziskav.

Uvodni del konference je bil namenjen predstavitvi projekta nove jedrske elektrarne v Krškem (JEK2). Status projekta je predstavil dr. Bruno Glaser iz družbe GEN energija, ki je poudaril, da je glede na večdesetletne odlične izkušnje z jedrsko energijo odločitev za nadaljevanje jedrske zgodbe v Sloveniji samoumevna. Temu so sledile predstavitve možnih tehnoloških rešitev JEK2. Tehnološke rešitve za novo jedrsko elektrarno so predstavili predstavniki ameriškega Westinghousa, francoskega EDF in južnokorejskega KHNP.

Na štiridnevni konferenci bodo razpravljali tudi o izobraževanju in usposabljanju, raziskovalnih reaktorjih, merjenju sevanja, termalni hidravliki, reaktorski fiziki, materialih v jedrski tehnologiji, radioaktivnih odpadkih, jedrski energiji in družbi, obratovanju jedrskih elektrarn in fuziji.

Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije

energetika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja