Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
11.02.2020
10:10
Krka v Krškem, gradbišče
Foto: ePosavje.com
Uprava družbe Krka je predstavila predhodno nerevidirano oceno poslovanja skupine in družbe Krka za leto 2019.

Lani ustvarili 1,5 milijarde evrov prihodkov

Dobrih 242 milijonov evrov čistega dobička

Skupina Krka je lani ustvarila 1,5 milijarde evrov prihodkov, kar je za 12 % več kot v letu 2018, čistega dobička je bilo za kar 39 % več, znašal je dobrih 242 milijonov evrov. Na novinarski konferenci pa so se odzvali tudi na obtožbe medijev o podkupovanju zdravnikov s strani zaposlenih v Krkini romunski hčerinski družbi.

Vzhodna Evropa največja regija po prodaji

Skupina Krka je lani zabeležila največjo prodajo v svoji zgodovini, največja regija po prodaji je bila Vzhodna Evropa s 481,2 milijona evrov in 32,3-odstotnim deležem.

Gradnja skladišča v Krškem bo končana julija

Skladiščenje surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo

V Krškem so junija lani začeli graditi novo skladišče, s katerim bodo zagotovili zmogljivosti za skladiščenje surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo, ki bo urejeno po smernicah tehničnih pravil za ločeno skladiščenje nevarnih snovi (TRGS).

Obrtniška in strojno - instalacijska dela

"Skladiščni objekt je bil konec leta 2019 zgrajen do te mere, da so se lahko začela obrtniška in strojno - instalacijska dela. Gradnja 8,2 milijona evrov vrednega objekta bo končana julija 2020," dodajajo v Krki.

Gradnja skladišča pa ni vse, kar načrtujejo v Krškem

"Strateška lokacija proizvodnje farmacevtskih učinkovin"

Ocenjena vrednost naložb v skupini Krka v letu 2019 je 113 milijonov evrov, od tega 93 milijonov v obvladujoči družbi. Za letos načrtujejo naložbe v višini 134 milijonov evrov. "Največja naložba, ki se odpira, ki se odpira, je v Krškem. V Krškem imamo lepo kvadraturo, 17 hektarjev. Na strateški lokaciji proizvodnje farmacevtskih učinkovin nameravamo postaviti proizvodnjo in kontrolno-analitski center za proizvodnjo surovin," je ob tem povedal Jože Colarič, predsednik uprave Krke.

Ob koncu leta načrtujejo več kot 12.300 zaposlenih

Krka za letos načrtuje povečanje števila zaposlenih v Sloveniji in tujini, skupaj za 3 %, število vseh redno zaposlenih pa naj bi konec leta preseglo 12.300.

V Sloveniji štiriodstotna rast prodaje

Visoke stopnje prodajne rasti so v Krki sicer beležili tudi na večini ostalih trgov v Vzhodni Evropi, sledil je trg Srednje Evrope, kjer so glede na leto 2018 dosegli 7-odstotno rast. V Sloveniji so dosegli 92,4 milijona evrov prodaje, kar predstavlja 6,2-odstotni delež prodaje skupine Krka, rast je bila štiriodstotna. Na novinarski konferenci pa so se odzvali tudi na obtožbe medijev o podkupovanju zdravnikov s strani zaposlenih v Krkini romunski odvisni družbi. Kot pravijo, so izvedli notranjo preiskavo, ko so ustanovili posebno skupino osmih strokovnjakov, ki je preverila delovanje omenjene družbe.

(bš)

krka
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja