Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
16.06.2023
19:17
Danijel Levičar
Foto: ePosavje.com
Danijel Levičar bo postal koordinator projekta JEK2 kot državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade,

Levičar: "JEK 2 je multi deležniški, multi generacijski projekt"

KRŠKO "Ocenjujem, da je korak imenovanje takšnega koordinatorja oziroma državnega sekretarja, ki bo koordiniral delo vseh ministrstev in ostalih deležnikov, nujno potreben," je napoved predsednika Vlade Roberta Goloba komentiral sedanji poslovni direktor GEN energije Danijel Levičar. "Projekt JEK 2 je namreč tako širok, multideležniški projekt, je multi generacijski. In da potrebuje resno širšo fokalno točko nekje na res visokem nivoju, zato da bo lahko koordiniral vse deležnike in to s ciljem čim prejšnje realizacije tega projekta."

O umeščanju v prostor

"Mi smo danes slišali marsikakšno letnico, smo slišali o tem, kdaj naj bi bil ta projekt v obratovanju. Dejstvo pa je, da po izhodu iz premoga postajamo izrazito uvozno odvisni, zato vsi člani in in vlade in vsi člani drugih deležnikov se moramo zavedati, da je potrebno ta projekt poriniti naprej s ciljem čim prejšnje realizacije," dodaja Levičar. "Vsi postopki umeščanja bodo trajali nekje po teh trenutnih predvidevanjih kakšnih pet let. To je le. postopek, ki zahteva svoj čas, zahteva tudi določene javne razprave, obravnave in priprave."

"Poseben tip projekta, ki bo potreboval posebno zakonodajo"

"Govora je seveda bilo, da bo vloga tega koordinatorja tudi pri pripravi sami zakonodajnih predlogov. S temi zakonodajnimi predlogi bodo omogočili umeščanje takšnega objekta v prostor. Zakonodaja je danes pripravljena za vse tipe projektov. To je tako poseben tip projekta, da bo potreboval prav posebno zakonodajo za to, da se ga bo dalo v primernem času in pa tudi na ta prostor, na katerega ga planiramo, na najboljši in optimalen način umestiti. Gre za specialni zakon, gre predvsem seveda za koordiniranje celotne te skupine - in prostorske, pa tudi na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo za to, da se bo to to delo koordiniralo v smislu priprave zakonodajnih predlogov, ki bodo omogočili optimalno izvedbo tega projekta," še pravi - danes še poslovni direktor GEN energije - Danijel Levičar.

energetika
drugi blok
krško

Pridružite se nam