Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
23.11.2023
13:26
Foto: ePosavje.com
V Hotelu Kunst v Krškem je bila v četrtek, 23. novembra 2023, ob 10. uri tiskovna konferenca, ki so jo organizirali člani Društva Modra smer.

KRŠKO V Hotelu Kunst v Krškem je bila v četrtek, 23. novembra 2023, ob 10. uri tiskovna konferenca, ki so jo organizirali člani Društva Modra smer. Dogodek je zaznamoval eno leto po lokalnih volitvah in je bil namenjen predstavitvi napredka in načrtovanih sprememb v mestni občini Krško. Med govorniki so bili župan Mestne občine Krško Janez Kerin, podžupan Dejan Žnideršič ter občinska svetnika Sebastjan Komočar in Dejan Sevšek ter predsednik Društva Modra smer Mitja Valentinc.

Prizadevanja za dokončanje aktualnih projektov

Na konferenci so bili izpostavljeni pomembni projekti, ki jih Društvo Modra smer vodi in podpira, med drugim je župan Kerin kot pomembnejše izpostavil dokončanje projekta izgradnje Osnovne šola dr. Mihajla Rostoharja. Poudarek je bil na nujnosti dokončanja tega projekta, ki je v teku in se smatra za ključnega v trenutnem časovnem obdobju. Župan je povedal tudi, da med pomembnejše projekte uvršča tudi izgradnjo novega bazena v Krškem. "16 let je minilo odkar smo se v Krškem začeli pogovarjati o novem bazenu. Tudi predvolilne obljube so bile dane, da bomo s tem projektom nadaljevali in zato se trudim maksimalno, da bomo na ta projekt dejansko začeli," je dodal župan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Projekti in vključevanje v lokalno upravljanje

Izpostavljeni so bili tudi drugi projekti, kot so športna in cestna infrastruktura, izgradnja neprofitnih stanovanj, vse s ciljem dokončanja vseh začetih projektov. Predsednik Društva Modra smer Mitja Valentinc delovanje Društva ocejuje kot uspešno. "Naši člani so aktivni, imamo 85 članov. Kjerkoli smo imeli možnost imenovanja v odbore, v komisije v občinskem svetu, imamo svoje člane, kjer pregledujejo gradivo občinskega sveta in podajajo svoje predloge," je povzel Valentinc. Dodal je še, da imajo tudi veliko članov v svetih krajevnih skupnosti in v mestnih četrteh, s katerimi pomagamo reševati problematiko na mikro nivoju težav.

mestna občina Krško
društvo modra smer

Pridružite se nam