Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
01.03.2023
11:50
Mladi Genialci, kviz v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na kvizu Mladi genialci so v Krškem zmagali Novomeščani. In kaj mladi sodelujoči pravijo o energetski prihodnosti Slovenije? Kaj nas čaka in kaj bi bilo najboljše za nas? To so nam povedali:

Kviz Mladi genialci

KRŠKO Na odru Kulturnega doma Krško je slavila ekipa Tehnične gimnazije Šolskega centra Novo mesto. "Že tri mesece nazaj smo začel s pripravami. Sicer je bilo malo težko vse uskladiti s šolo, ker je matura in  še ostala tekmovanja. Ampak kot vidite po nagradi, se je to splačalo," nam je povedal član zmagovalne ekipe. Njegov kolega je dodal, da so bile po njegovo najbolj zahtevne jedrske reakcije. "Drugače so mi bila pa vsa področja zanimiva, predvsem moje področje so bile hidroelektrarne. Izvedel sem tudi nove stvari, mislim, da mi bodo koristile v prihodnje."

Jubilejni 10. kviz

Priprave na kviz so potekale več mesecev. "Najprej smo imeli tudi daljše srečanje v Krškem, potem smo pa s podanim gradivom se srečevali tedensko ali pa na dva tedna z učiteljem in smo utrjevali znanje," nam je povedal eden izmed sodelujočih. Spet drugi je nadaljeval, da so imeli v ponedeljek prost dan, namenjen za učenju.

In zakaj je pomembno, da se izobražujemo o energiji in energetiki?

Mlade smo vprašali tudi, zakaj je pomembno, da se izobražujejo o energiji in energetiki? "Pomembno je, da najdemo čist vir energije in da bo ne bomo onesnaževali okolja. Zato je ta panoga zdaj tudi iskana. In zelo dobro je, da se učimo o tem," nam je povedal prvi član tretjeuvrščene ekipe Šolskega centra Krško-Sevnica. Drugi član ekipe pa, "ker vsi vplivamo na naše okolje in na cel svet. S tem, ko se vsi izobražujemo v tej smeri, lahko tudi pripomoremo k boljšemu svetu za vse, ne samo za sebe." Tokratni kviz Mladi genialci je bil že deseti, organizatorji pa s tem projektom spodbujajo zanimanje za tehniko in naravoslovje.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

gen energija
energetika
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja