Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
20.09.2022
20:13
NEK na polni moči
Foto: arhiv ePosavje
Nuklearna elektrarna Krško je v soboto, 17. septembra, obeležila 500. dan neprekinjenega obratovanja na polni moči. Dosežek letos mineva v znamenju epidemije in rekordno nizkega vodostaja.

500 dni neprekinjenega obratovanja na polni moči ...

KRŠKO V Nuklearni elektrarni Krško so v soboto obeležili 500. dan neprekinjenega obratovanja na polni moči. V elektrarni izpostavljajo, da je skoraj leto in pol zanesljive oskrbe gospodinjstev in gospodarstva z domačo električno energijo rezultat profesionalnosti, strokovnosti in timskega dela vseh sodelavcev in poslovnih partnerjev Nuklearne elektrarne Krško.

... v znamenju epidemije in rekordno nizkega vodostaja

V elektrarni se sicer že pospešeno pripravljajo na zaključek obratovanja v 32. gorivnem ciklusu, ko se bo 1. oktobra začel redni remont elektrarne. Med delovanjem v skoraj končanem gorivnem ciklusu so se v elektrarni srečali s številnimi izzivi. Kot pravijo v Nuklearni elektrarni Krško, je to leto in pol delovanja od zadnje zaustavitve elektrarne obeležila panddemija COVID-19, pa energetska kriza ter izjemno vroče in sušno poletje z rekordno nizkim vodostajem reke Save.

V vsem tem času so delovali na polni moči

In kakor dodajajo, so v vsem tem času delovali na polni moči, "s svojo stabilnostjo in zanesljivostjo pa so potrdili svojo pomembno vlogo za delovanje elektroenergetskega sistema tudi v zaostrenih razmerah."

nuklearna elektrarna krško
energetika
krško

Pridružite se nam