Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
09.08.2023
10:14
Katastrofalne poplave, ki so v minulih dneh zajele Slovenijo, so prizadele številna podjetja. Akcijam zbiranja pomoči za oškodovane se je pridružila tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom.

Zbiranje pomoči prizadetim v poplavah

Narasla voda je minule dni poplavila in uničila številne poslovne objekte, stroje in opremo v njih, zaloge materiala, izdelke in ostalo, ter s tem obrtnikom in podjetnikom povzročila ogromno škode, dodatno težavo pa predstavlja še poškodovana infrastruktura. Katastrofalne poplave, ki so v minulih dneh zajele Slovenijo, so prizadele številna podjetja. Na najbolj prizadetih območjih, skorajda ni podjetja, ki ne bi utrpel škode, že prve ocene pa kažejo, da bo te za več sto milijonov evrov. Akcijam zbiranja pomoči za oškodovane se je pridružila tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki je v ta namen odprla poseben sklic na svojem računu.

OZS vzpostavila spletno stran za pomoč

Vse od petka dalje obrtno-podjetniška zbornica aktivno išče pomoč za prizadete v neurjih. V ta namen je bila v petek vzpostavljena spletna prijava na https://www.ozs.si/pomoc, kjer lahko oddate ponujeno »tehnično« pomoč - npr. pomoč z delovnimi stroji in podobno.

Denarna sredstva zbirajo preko posebnega računa

Preko Humanitarne ustanove za pomoč obrtnikom lahko nakažete denarna sredstva na povezavi. "V kolikor bi želeli finančno pomagati prizadetim vam predlagamo, da to storite preko humanitarne organizacije, zaradi oprostitve dohodnine", dodajajo pri OZS. Stanovskim kolegom, ki so utrpeli škodo v poplavah, tako lahko pomagate z nakazilom na spodnji račun.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom
Celovška cesta 71
1000 Ljubljana

Poslovni račun pri NLB, d. d.

SI56 0201 3025 7684 878
BIC banke: LJBASI2X

Namen: Pomoč ob poplavah
Koda namena: CHAR
Sklic: 00 10-1002

ozs
poplave

Pridružite se nam

Novice iz Posavja