Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.08.2023
13:49
Odlagališče NSRAO v Vrbini, Grafika: ARAO
Grafika: ARAO
Pred mesecem dni so na Agenciji za radioaktivne odpadek (ARAO) objavili javno naročilo za gradnja objektov odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v Vrbini v Krškem.

Podaljšali rok za oddajo ponudb za gradnjo objektov odlagališča NSRAO

KRŠKO Potem, ko so v torek, 11. julija 2023, v delo uvedli izbrane izvajalce za gradnjo infrastrukturnih objektov odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov (NSRAO) v Vrbini in v ponedeljek, 24. julija 2023, začeli z zakoličbo gradbišča, je projekt izgradnje odlagališča NSRAO v novi fazi. Konec julija so namreč objavili javno naročilo za gradnjo objektov odlagališča. 

Kaj vse bodo uredili?

V sklopu tega naročila bodo uredili tehnološki objekt ter odlagalna objekta - odlagalni silos in halo nad silosom, upravno-servisni objekt ter objekt za monitoring ter radiološki nadzor emisij in okolja - kontrolni bazen. Ob tem bodo uredili še zunanjo ureditev odlagališča, infrastrukturne vode na območju ograjenega dela odlagališča ter krajinsko arhitekturno ureditev.

1230 dni

Predvideni rok izvedbe vseh del je 1230 dni od uvedbe izvajalca v delo, je razvidno iz projektne dokumentacije. Glavni izkopi odlagalnega silosa bodo končali 519 dni od uvedbe v delo, prvi tehnološki objekt pa bo moral bit zgrajen 1025 dni od uvedbe v delo. 

Rok za oddajo ponudb: 6. november 2023

Na Agenciji za radioaktivne odpadke so ob objavi razpisa določili, da bodo ponudbe sprejemali do 6. septembra in istega dne te tudi odprli. Zdaj so podaljšali rok za postavitev vprašanj ter rok za oddajo in odpiranje ponudb. Ponudniki lahko dodatna vprašanja postavijo še do 20. oktobra, rok za oddajo ponudb je zdaj 6. november 2023.

Veljavnost vseh listin in dokumentov - 16. avgust 2023

Kot pravijo v sporočilu, "bo veljavnost vseh listin in dokumentov naročnik presojal glede na prvotno določen rok za oddajo ponudb (16. avgust 2023). Slednje velja tudi za veljavnost finančnega zavarovanja za resnost ponudbe."

agencija za radioaktivne odpadke
energetika
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja