Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
25.03.2022
09:19
Petra Grajžl
Grafika: ePosavje.com
Vlada je na četrtkovi seji imenovala novo vršilko dolžnosti direktorja Agencije za radioaktivne odpadke.

Petra Grajžl vršilka dolžnosti direktorja ARAO

LJUBLJANA Vlada Republike Slovenije je v četrtek izdala odločbo o imenovanju Petre Grajžl za vršilko dolžnosti direktorja Agencije za radioaktivne odpadke (ARAO). Mandat velja od 29. marca 2022 do imenovanja direktorja Agencije za radioaktivne odpadke, a vendar največ za eno leto.

Vlada: Izbrani kandidat 1. marca odstopil od kandidature

Kot pravijo v sporočilu po seji vlade, "sedanjemu direktorju ARAO štiriletni mandat poteče 29. marca 2022, zato je Upravni odbor ARAO 11. januarja 2022 objavil razpis za prosto delovno mesto direktorja v časopisu DELO, na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje in na spletni strani ARAO. Razpisnim pogojem za direktorja ARAO sta ustrezala dva kandidata. Z obema kandidatoma so opravili razgovor. Na osnovi predstavljenega »Program dela in razvoja ARAO - Agencije za radioaktivne odpadke za mandatno obdobje 2022-2026« so kot najprimernejšega izbrali kandidata, ki je 1. marca 2022 odstopil od kandidature."

Kdo je Petra Grajžl?

"Petra Grajžl je diplomirala na DOBA Fakulteti za uporabne poslovne in družbene študije Maribor v podiplomskem magistrskem študijskem programu Mednarodno poslovanje. Trenutno je zaposlena kot vodja kabineta na Ministrstvu za okolje in prostor, pred tem pa je bila zaposlena v Javnem podjetju Komunala Brežice d. o. o., in sicer, nazadnje kot vodja Sektorja splošnih služb," še dodajajo v sporočilu po 119. redni seji Vlade Republike Slovenije.

agencija za radioaktivne odpadke

Pridružite se nam

Novice iz Posavja