Skip to main content
Petek, 12. april 2024
13.03.2024
10:26
Foto: ePosavje.com
Dobovski Soltec s 25-letno tradicijo preobraža in novo strategijo usmerjeno, v dom in okolje krepi sodelovanje z lokalno skupnostjo in napoveduje inovativne izdelke.

Soltec predstavlja novo strategijo in izdelke

V Obrtni coni Dobova, kjer domuje podjetje Soltec, so med 7. in 9. marcem potekali dnevi odprtih vrat, ki so se začeli z novinarsko konferenco. Podjetje, znano po svoji dolgi zgodovini in sposobnosti prilagajanja trgu, je predstavilo novo strategijo in izdelke, s poudarkom na nadaljnji integraciji v lokalno okolje.

Mirko Požar, direktor Solteca je poudaril, da podjetje, kljub temu da ni več v zgodnji fazi razvoja, še vedno zre v prihodnost. Prehodili so dolgo pot od proizvajalca žaluzij do ključnega dobavitelja v gradbeništvu. Po gradbeni krizi leta 2011 je sledila preusmeritev na tuje trge in razvoj novih produktov, kar je postavilo temelje za najnovejšo strategijo podjetja.

Nova strategija Solteca postavlja dom in s tem povezane koncepte, kot so udobno bivanje, energetske rešitve, in inovativne izdelke kot so fotovoltaični nadstreški in senzorski smetarniki, v središče njihove ponudbe. Marko Plazar, direktor prodaje in marketinga, je izpostavil zavezanost podjetja k ustvarjanju rešitev za zunanje bivalno okolje, ki so jih na tržišče že uvedli z bioklimatskimi pergolami in drugimi produkti.

Inovacije in lokalnni razvoj

Dr. Niko Kristanič, direktor razvoja, in Darja Pevec, tehnična direktorica, sta poudarila interdisciplinarni pristop podjetja k razvoju in zavezanost k izboljšanju kariernega razvoja in dobrobiti zaposlenih. Podjetje se osredotoča na vertikalno integrirano proizvodnjo, ki omogoča visoko kakovost in prilagodljivost.

Soltec in Občina Brežice: Skupna pot do uspeha

Brežiški župan Ivan Molan je izpostavil pomembno vlogo, ki jo igra Soltec v lokalni skupnosti, in napovedal načrte za širitev Obrtne cone Dobova. Sodelovanje med podjetjem in občino je ključno za obojestranski razvoj in uspeh.

Soltec je dneve odprtih vrat gosil v petek, kjer so pripravili predstavitev za medije in lokalno skupnost. Povabili so tudi arhitekte, gradbena podjetja in partnerje dobavitelje.

Požar je poudaril, da je filozofija podjetja vračanje skupnosti, kar je ključni del njihove usmeritve naprej.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

dobova
občina brežica

Pridružite se nam