Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
30.03.2023
16:44
Dneve podjetniških priložnosti zaključili s podelitvijo certifikatov
Foto: ZPTM Brežice
V Mestni hiši Brežice so bile srede v mesecu marcu namenjene 13. Dnevom podjetniških priložnosti.

Zaključili 13. Dneve podjetniških priložnosti 

BREŽICE Rdeča nit letošnjih brezplačnih usposabljanj je bla krožno gospodarstvo in teritorialna kolektivna blagovna znamka. V sredo, 23. marca, je potekalo predavanje na temo krožnega gospodarstva. Predavatelja Lucija Marovt in Ram Dušić Hren iz Circular Change, Instituta za krožno gospodarstvo, sta nas popeljala skozi osnove krožnega gospodarstva in nam predstavila primere dobrih praks. Sledila je delavnica, na kateri smo skozi moderirano delo v skupinah ugotavljali kako prepoznati priložnosti, kjer lahko z inovativnimi pristopi v lokalnem okolju zagotovimo boljšo prihodnost.

Na drugem sklopu predavanj, ki smo jih organizirali 29. marca, sta nam predavatelja dr. Janez Bogataj in dr. Jana Vilman predstavila sistem teritorialne kolektivne blagovne znamke po modelu Izvorno slovensko, kot dober primer krožnega gospodarstva. Gostili smo tudi Carmen Klepej iz KŠTM Sevnica, ki nam je predstavila teritorialno kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium, razvoj certificiranega ponudnika pa nam je iz prve roke predstavila Barbara Zakrajšek iz Kmetije Zakrajšek, ki je certifikat TKBZ »Sevnica Premium« pridobila leta 2019.

Fotogalerija (Foto: ZPT Brežice):

Predavanja smo zaključili s svečano podelitvijo certifikatov ponudnikom TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection«. Izbrane je nagovorila, in se jim za zaupanje in sodelovanje pri prvih korakih zahvalila, Katja Čanžar, direktorica ZPTM Brežice, certifikate pa sta ponudnikom podelila Ivan Molan, župan Občine Brežice in dr. Janez Bogataj, predsednik strokovne ocenjevalne komisije. Prvi prejemniki certifikatov TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection so Sonja Klemenčič, Zeliščarska kmetija Fabinc, Janko Matjašič, Turistična kmetija pri Martinovih, Zdenka Mirtek, Reset Brewery, Sadjarska kmetija Kovačič, Kmetija Omerzu, Žganjekuha Medvešek Preskar, Čebelarstvo Ferenčak, Kmetija Balon, Kmetija Volovec, Turistična kmetija Vimpolšek in Gostilna Pension Les.

Ponudnikom, ki so nam zaupali na tej poti in prvi prestali ocenjevanja, iskreno čestitamo. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

brežice

Pridružite se nam