Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
15.03.2023
09:02
AJPES, letno poročilo
Foto: freepik.com
Gospodarske družbe, zadruge, samostojne podjetnike, društva in politične stranke obveščajo, da se zakonsko predpisan rok za predložitev letnega poročila izteče v petek, 31. marca 2023.

Rok za oddajo letnih poročil je 31. marec 2023

KRŠKO Iz Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) ob tem obveščajo prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom, da morajo hkrati predložiti tudi poročila o prostovoljstvu. "Aplikacija za vnos podatkov preko spletnega portala AJPES je na voljo od 18. januarja 2023, zato svetujemo, da s predložitvijo podatkov ne odlašate in se izognete morebitnim težavam v zadnjih dneh. Podatke lahko predloži zakoniti zastopnik poslovnega subjekta, ki ima kvalificirano digitalno potrdilo, ali od njega pooblaščena oseba," dodajajo.

Tudi če v letu 2022 niste posloviali, morate izpolniti letno poročilo in ga predložiti na AJPES

Četudi v letu 2022 niste poslovali in hkrati ne izkazujete nobenega podatka v letnem poročilu, morate svojo zakonsko obveznost izpolniti in letno poročilo predložiti AJPES. Samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo za izračun davka od dohodka iz dejavnosti z upoštevanjem normiranih odhodkov (normiranci), niso zavezani za predložitev letnega poročila, vendar pa ga lahko oddajo zaradi pridobitve bonitetne ocene. "V tem primeru nam na elektronski naslov info.kk@ajpes.si sporočite, da poslujete kot normiranec in želite oddati letno poročilo. Vir: AJPES izpostava Krško," še dodajajo.

podjetništvo
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja